Ekstra Bladet

Her er min nye kæreste

– Hvis jeg havde valget, gjorde jeg det ikke igen, siger Frederik Gottorp Fornitz om sin deltagelse i ’ Gift ved første blik’ – nu har han fundet lykken

- Pernille Christense­n pc@ eb.dk PERNILLE CHRISTENSE­N Det var ikke ret sjovt at se det på tv. Det var faktisk værre end at være med i det Jeg har ikke set programmer­ne til ende. Jeg lægger mærke til alle mine fejl pc@ eb.dk

Det gjorde ondt helt ind i sjælen at se, hvordan Frederik Gottorp Fornitz led, da han i efteråret tonede frem på skærmen i DR’s kærligheds­eksperimen­t ’ Gift ved første blik’.

Hans selvværd krakelered­e fuldstændi­gt for åben skærm under det arrangered­e tv- ægteskab med Maja Foldager Pedersen. Samtidig voksede hans usikkerhed, og han fremstod som en handlingsl­ammet fyr med store personlige problemer.

For at passe på sig selv lukkede Frederik Gottorp Fornitz helt ned for pressen. Han udtalte sig få gange ganske kort til DR som det eneste medie, men nu har han sagt ja til at fortælle sin version af, hvad der skete under ’ Gift ved første blik’.

– Det var ikke ret sjovt at se det på tv. Det var faktisk værre end at være med i det. Det er endnu ikke lykkedes mig at se et afsnit til ende, siger 30- årige FRE

GOTTORP FORNITZ DERIK til Ekstra Bladet.

Ikke tilfreds

Han kunne ikke lide, hvad han så, da han kiggede på sig selv som en nygift mand i fjernsynet.

– Jeg var ikke tilfreds med, hvordan jeg blev fremstille­t, og jeg var heller ikke tilfreds med, hvordan jeg selv fremstod. Jeg har ret høje forventnin­ger til mig selv, og dem syntes jeg ikke, at jeg levede op til, da jeg så mig selv i programmet, siger han.

Måden, Frederik og Majas ægteskab blev fremstille­t på, var temmelig forknyt og med dårlig kommunikat­ion.

– Men vi hyggede os også. Mest når der ikke var kamera på. Og de gange, hvor vi faktisk lykkedes med kamera på, har de valgt ikke at tage med, siger

Frederik Gottorp Fornitz og fortsætter:

– Det var, som om der var en klar agenda, når der var kamera på, og det frustrered­e os begge, siger han.

Dårlig stemning

Frederik Gottrop Fornitz kommer med flere eksempler. Blandt andet fra da han havde teten under deres bryllupsre­jse. Han havde planlagt en tur til San Marino og indviet kameramand­en i den nøje tilrettela­gte tidsplan.

– Både Maja og jeg er sådan nogle typer, der går op i, at man kommer til tiden. Vi havde aftalt, hvornår vi skulle køre, men han brugte 20 minutter på at komme ned fra 3. sal. Da han endelig kom, fandt han pludselig på alt muligt, vi skulle. Både Maja og jeg blev begge ret irriterede, og det gav bare en dårlig stemning, siger han.

’ Gift ved første blik’- deltageren fortæller også om scener, der skulle tages om igen og igen – som den morgen efter brylluppet, hvor de skulle sige farvel til hinanden.

– Når man skal sige det samme fire gange, ryger spontanite­ten altså, og det blev bare akavet, siger han.

Manglende initiativ

En af de ting, der var et udtalt problem for Maja under deres korte ægteskab, var Frederiks manglende evne til at tage initiativ til noget som helst.

– Jeg kan godt se det nu. Men jeg var så bange for, at vi skulle optage ting om og om igen – og at Maja derfor skulle blive irriteret. Derfor stoppede jeg med at foreslå noget som helst, erkender han.

– Det er måske også derfor, jeg ikke har set programmer­ne til ende. Jeg lægger mærke til alle mine fejl.

– Du er hård ved dig selv nu, er du ikke?

– Jo, men jeg har også høje forventnin­ger til mig selv, gentager Frederik Gottorp Fornitz.

Siden tv- ægteskabet gik i stykker, har han gjort brug af programmet­s psykolog, Mette Smidt.

– Så jeg er kommet over det og har det udmærket nu, siger Frederik Gottorp

Fornitz, der især tager to ting med sig fra oplevelsen med sin medvirken i ’ Gift ved første blik’.

– Jeg har lært at stole på, at jeg er god nok. Og så ved jeg nu, at det bedre at gøre noget end at lade være. Går det godt, er det fint – går det mindre godt, har man lært noget af det. Det har jeg virkelig taget med mig, siger han.

Frederik Gottorp Fornitz fortryder ikke sin deltagelse i kærligheds­eksperimen­tet.

– Men hvis jeg havde valget, gjorde jeg det ikke igen! Og det har intet med Maja at gøre, understreg­er han.

 ??  ??
 ?? FOTO: NICOLAS COSEDIS ?? Lykken blev kort mellem Maja og Frederik. Her fotografer­et på deres bryllupsda­g.
FOTO: NICOLAS COSEDIS Lykken blev kort mellem Maja og Frederik. Her fotografer­et på deres bryllupsda­g.
 ??  ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Frederik og Christina mødte hinanden på Tinder. Efter et par måneders dating kalder de sig nu for kærester.
PRIVATFOTO Frederik og Christina mødte hinanden på Tinder. Efter et par måneders dating kalder de sig nu for kærester.
 ?? FOTO: SNOWMAN/ DR ?? Siden tv- ægteskabet gik i stykker, har Frederik gjort brug af programmet­s psykolog, Mette Smidt.
FOTO: SNOWMAN/ DR Siden tv- ægteskabet gik i stykker, har Frederik gjort brug af programmet­s psykolog, Mette Smidt.
 ?? R D / N
A
M
W
O
N
S
:
O
T
O
F ?? k i r e d e r
F g o a j a
M m o s
, b a k s e t g æ t e l t e a r f t g n a l r a v t e
D
. t f i g r a v e d
, r e g u e d i e d v a h
R D / N A M W O N S : O T O F k i r e d e r F g o a j a M m o s , b a k s e t g æ t e l t e a r f t g n a l r a v t e D . t f i g r a v e d , r e g u e d i e d v a h

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark