Ekstra Bladet

Mette Frederikse­n

- Hun kører sit apparat hårdt og arbejder selv solen sort

★★★★★★

Statsminis­teren har fra første dag taget det fulde ansvar og ejerskab til håndtering­en af coronakris­en. Det er Mette Frederikse­n, der leder alle væsentlige møder og træffer de endelige beslutning­er, baseret blandt andet på de sundhedsfa­glige råd.

Men hun har også valgt beslutning­er, som først og fremmest var baseret på politiske vurderinge­r. For inderkreds­en på Borgen er det ingen hemmelighe­d, at hverken statsminis­teren ( plus op til flere partileder­e) ikke er helt så store beundrere af sundhedsdi­rektør Søren Brostrøm som medierne.

Dermed bliver håndtering­en af coronakris­en også en helt afgørende test på hendes lederskab. Uanset hvordan de kommende år politisk vil forløbe, vil coronakris­en definere Mette Frederikse­ns første valgperiod­e.

Ikke ufejlbarli­g

Hendes styrke har været en dygtig kommunikat­ion båret af åben- og ærlighed. Hun siger meget direkte, at hun er ikke ufejlbarli­g og de beslutning­er, der skal træffes, er ikke enkle.

Alligevel har meldingern­e fra hendes pressemøde­r præget hele samfundet. Det er ikke mindst hendes fortjenest­e, at befolkning­en opfører sig anderledes, respektere­r restriktio­ner og indgreb og kurverne for indlagte patienter falder. Den danske sundhedsse­ktor er ikke brudt sammen som i en del andre lande.

Med det meget stærke lederskab følger også stort ansvar. Hun kører sit apparat hårdt og arbejder selv solen sort. Men går noget galt i de kommende måneder, vil pilen pege på Mette Frederikse­n. Så ved de andre partier godt, hvem de vil gå efter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark