Ekstra Bladet

Rasende Ree misbrugt

- PERNILLE CHRISTENSE­N pc@ eb.dk

’ Karsten Ree opfordrer alle danskere til at investere midt i corona krisen. Det er netop nu man skal være med, hvis man vil lave den bedste investerin­g i sit liv. Karsten viste Jes Dorph hvor let det var’.

Sådan indledes det, der ligner en længere artikel i Berlingske Business. Ser man godt efter, står der ikke Berlingske, men kun Berlinske, og det da også ren og skær fup. Det handler om kryptovalu­taen bitcoin, og det får Karsten Ree helt op i det røde felt.

– Det er fandeme ikke rart at blive brugt i sådan et svindelnum­mer. Jeg er både flov og gal over det. Jeg vil simpelthen ikke sættes i forbindels­e med sådan noget, raser han.

Bitcoin er ifølge 74- årige Karsten Ree direkte ’ fupvaluta’, som han aldrig kunne drømme om at anbefale til nogen som helst.

– Min personlige opfattelse er, at det er ren og skær svindel. Der er noget fordækt over det, og i mine øjne er det et forsøg på at skjule oplysninge­r for skattevæse­net. Jeg vil slet ikke sættes i forbindels­e med sådan noget, gentager han.

Den meget vellignend­e fupartikel bekymrer Karsten Ree.

– Tænk, hvis folk hopper på det, fordi de tror, at jeg blåstemple­r det. Det er virkelig væmmeligt at blive brugt til sådan noget, og jeg håber ikke, at folk lader sig narre. Det er ren fake, det der, understreg­er han.

Karsten Ree blev også for et år siden misbrugt i en lignende annonce. Dengang gik det op for ham, at det er stort set umuligt at finde bagmændene til den slags svindel. Og det gør det endnu mere ubehagelig­t, synes han.

– Men jeg håber, at jeg på en eller anden måde finder ud af, hvem der står bag. Så skal jeg ryste dem på måtten, så de sent glemmer det, siger han.

 ?? ILLUSTRATI­ON FRA INTERNETTE­T ?? Svindelann­oncen for kryptovalu­taen bitcoin har sendt Karsten Ree op i det røde felt.
ILLUSTRATI­ON FRA INTERNETTE­T Svindelann­oncen for kryptovalu­taen bitcoin har sendt Karsten Ree op i det røde felt.
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Karsten Ree er rasende over, at han bliver misbrugt i et forsøg på at få folk til at købe bitcoins.
FOTO: JONAS OLUFSON Karsten Ree er rasende over, at han bliver misbrugt i et forsøg på at få folk til at købe bitcoins.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark