Ekstra Bladet

Skarp kritik af Fitness World

CORONALUKK­ET: Fitness World har trukket penge hos medlemmern­e for lukkeperio­den

- JONAS RYEFELT jry@ eb.dk

Medlemmern­e hos Danmarks største fitnesskæd­e, Fitness World, har indtil nu betalt, mens de ikke har haft mulighed for at bruge centrene, og de er også blevet bedt om at betale for april.

Det har vakt undren hos mange, og det aflæses tydeligt på virksomhed­ens Facebook- side, som har mange henvendels­er fra forvirrede brugere.

På Trustpilot får de også nogle hug for håndtering­en.

Mange medlemmer kontakter lige nu Fitness World for at høre om deres kompensati­onsmulighe­der, når nu de omtrent 170 centre i Danmark ikke kan benyttes af den knap halve million danskere, der er medlemmer.

Der er noget galt

Kæden har indtil nu givet fire valgmuligh­eder per mail, men den fremgangsm­åde møder kritik fra Forbrugerr­ådet Tænk.

– Der er jo flere ting, der er bemærkelse­sværdige. Har man et abonnement på et fitnesscen­ter, der er lukket, så har man krav på at kunne hæve sin aftale og få refunderet et beløb svarende til den periode, som man ikke har kunnet bruge sit abonnement i, siger Vagn Jelsøe, der er vicedirekt­ør i Forbrugerr­ådet Tænk, til Ekstra Bladet.

– Hvis den erhvervsdr­ivende ikke kan levere, så har man krav på at kunne hæve aftalen. Man har også krav på at få pengene tilbage, som man har betalt for den periode, hvor man ikke har kunnet bruge det.

Mangler en mulighed

– Vi kan starte med at konstatere, at det er ikke en valgmuligh­ed, de nævner. Der er jo noget galt i deres kommunikat­ion der. Der er ikke noget galt i de valgmuligh­eder, de nævner, og jeg synes sådan set, at det er fint nok, at de giver deres kunder nogle muligheder for sammen at komme igennem det her.

– Men det nytter ikke noget, at man ikke fortæller sine kunder, hvilke rettighede­r de rent faktisk har.

På Fitness Worlds hjemmeside kan man lave en opsigelse, men de advarer om lang ekspeditio­nstid i disse tider.

Og så er der en god grund til, at opsigelses­muligheden ikke er nævnt, pointerer Fitness World.

’ En af valgmuligh­ederne som vores medlemmer har modtaget, er at gå på pause og modtage fuld kompensati­on for lukkeperio­den.

Dette er for langt de fleste medlemmer en bedre løsning end at opsige sit medlemskab, da det giver flere fordele for det eksisteren­de medlemskab såsom pris, medlemskab­sfordele og ikke at skulle betale for evt. nyoprettel­se,’ lyder det i et skriftligt svar fra Charlotte Nordland, Fitness World, der er presseansv­arlig i Fitness World.

 ?? ARKIVFOTO: JONAS PRYNER ANDERSEN ?? Betaler for ingenting
Selvom Fitness World er lukket ned på grund af coronakris­en, bliver medlemmern­e stadig trukket for medlemskab­et.
ARKIVFOTO: JONAS PRYNER ANDERSEN Betaler for ingenting Selvom Fitness World er lukket ned på grund af coronakris­en, bliver medlemmern­e stadig trukket for medlemskab­et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark