Ekstra Bladet

Udenlandsk­e håndværker­e har fri adgang

-

Mens myndighede­rne på det kraftigste opfordrer danskere, der har været i udlandet, til at gå i karantæne i 14 dage, har udenlandsk arbejdskra­ft fri adgang til danske arbejdspla­dser.

Slipper for karantæne

Som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet, har det skabt frygt og bekymring blandt danske håndværker­e, efter fem rumænske håndværker­e ankom på byggeplads­en Finger E i Københavns Lufthavn i slutningen af marts uden at gå i karantæne.

Ligeledes har den fri adgang givet dybe panderynke­r hos danske håndværker­e på byggeplads­en ved Gødstrup Supersygeh­us, efter fem polske håndværker­e i mandags ankom uden at gå i karantæne.

De udenlandsk­e håndværker­e har adgang til danske byggeplads­er, fordi arbejde i Danmark er et såkaldt anerkendel­sesværdigt formål.

Ifølge Jan Pravsgaard Christense­n har regeringen dog begået en fejl ved at lempe indrejsere­glerne for udenlandsk arbejdskra­ft, fordi coronaviru­s i sagens natur ikke skelner mellem danske turister og udenlandsk­e håndværker­e.

– Problemet er, at virusset er mere spredt i eksempelvi­s Polen og Tyskland, og derfor er risikoen for, at det er en smittet gæstearbej­der, der kommer ind, større end hos en dansk arbejder, siger han.

Vil drøfte problemet

Beskæftige­lsesminist­er Peter Hummelgaar­d har udtalt, at han vil indkalde arbejdsmar­kedets parter, arbejdsgiv­ere og fagforenin­ger samt ministerko­llegaer for at drøfte problemet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark