Ekstra Bladet

ÆLDRE LADT I STIKKEN

-

Er jeg den eneste der undre mig over, at ældre borgere bliver sendt hjem fra hospitalet til deres plejebolig, til trods for at de er smittet med covid- 19 – ganske vist i karantæne?

Er der en bagtanke med det? Jeg mener, at statsminis­ter Mette Frederikse­n ( S) har udtalt: ’det er bedre at de unge bliver smittet med virussen, så de kan blive immune end at prøve at helbrede de ældre’. Så siger jeg tak for kaffe.

Er vi nået til det standpunkt, at de ældre ikke mere er noget værd, så lad dem dø for at de unge kan leve i et smittefrit samfund i fremtiden. Det smager lidt af kynisme. Sagt på den hårde måde: et program for aktiv dødshjælp, ligesom det vi her i Danmark praktisere­de for år tilbage, hvor man steriliser­ede åndssvage, ligesom man fravalgte mongolbørn

Er vi nået til det standpunkt, at de ældre ikke mere er noget værd

i fosterstad­iet.

Hvis det er sådan, så er det ikke et hak bedre end Hitlers udryddelse af jøder og andre, der ikke faldt i hans smag. Jeg håber, jeg har hørt forkert. De gamle har vi meget at takke for.

Alle de gamle borgere lå ikke på ryggen eller fik penge uden at røre en finger. De kæmpede for sagen, for et bedre samfund.

Nu er verden vendt på hovedet. Det gælder kapitalism­en efter angrebet fra den usynlige fjende, hvor nogen må dø, for at andre kan leve. Er det det, Frederikse­n mener for alvor? J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej Hillerød.

 ?? ARKIVFOTO: CHARLOTTE DE FUENTE ?? J. Hartmann mener, at statsminis­teren putter de ældre bagest i coronakøen.
ARKIVFOTO: CHARLOTTE DE FUENTE J. Hartmann mener, at statsminis­teren putter de ældre bagest i coronakøen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark