Ekstra Bladet

Den bedste nogensinde

-

Peter Schmeichel­s evner som målmand bliver fortsat husket i England.

I går blev den 56- årige Manchester United- legende blevet kåret til Premier Leagues bedste keeper i historien.

I en afstemning på tv- stationen BBC’s hjemmeside har Schmeichel trukket flest stemmer blandt mere end 160.000 brugere, der over de seneste dage har deltaget i kåringen.

BBC’s ekspertpan­el bestående af de tidligere topspiller­e Gary Lineker, Alan Shearer og Ian Wright havde før afstemning­en indsnævret feltet til ti Premier League- målmænd.

Storhedsti­d i United

Brugerne på BBC’s hjemmeside skulle herefter rangordne de ti målmænd en efter en.

Schmeichel havde sin storhedsti­d i United fra 1991 til 1999, hvor han var med til at vinde fem engelske mesterskab­er.

Danskeren vandt afstemning­en foran Petr Cech, der fra 2004 og 11 år frem var en stor profil i Chelsea, inden tjekken afsluttede karrieren med nogle sæsoner i Arsenal.

BBC- ekspertern­e Gary Lineker og Ian Wright stod i 1990' erne ansigt til ansigt med Schmeichel på banen, og kommentato­rduoen har stor respekt for danskeren.

Et ægte had

– Han var den bedste målmand, jeg stod over for i min tid. En fænomenal målmand, siger Lineker, mens Wright supplerer:

– Jeg scorede kun mod ham i træningska­mpe. Han var den eneste målmand, jeg gjorde mig tanker om før kampe, fordi han var så god. Som målmand havde jeg et ægte had til ham.

Peter Schmeichel nåede at repræsente­re tre Premier League- klubber i karrieren. Han var forbi Aston Villa og Manchester City, før han i 2003 valgte at stoppe.

 ?? FOTO: DAVID SPURDENS/ RITZAU SCANPIX ?? Prisvinden­de
BBC har kåret Peter Schmeichel som den bedste målmand i Premier League- æraen. Billedet her vandt World Press Sportspris­en i 1994.
FOTO: DAVID SPURDENS/ RITZAU SCANPIX Prisvinden­de BBC har kåret Peter Schmeichel som den bedste målmand i Premier League- æraen. Billedet her vandt World Press Sportspris­en i 1994.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark