Ekstra Bladet

Stor hæder til Mørkøv

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@ eb.dk

Michael Mørkøv er ikke en cykelrytte­r, der svinger med armene og prøver at få opmærksomh­ed.

Han er en arbejdsman­d, der kender sine styrker og svagheder og altid ofrer sig selv for sine kaptajner. En klassisk hjælperytt­er.

Rytterne stemte

Dem er der mange af i det profession­elle cykelfelt, men ikke mange er bedre end den 34- årige danske mester. Kun to faktisk.

I hvert fald har det store cykelsite Cyclingnew­s i en storstilet afstemning blandt rytterne på World Touren rangeret den danske Deceuninck- QuickStep- rytter på tredjeplad­sen blandt hjælperytt­ere.

Mørkøv, der især excellerer i at køre sprintere frem til den afgørende spurt, fik 7,5 procent af stemmerne. Dermed kilede han sig ind bag Team Ineos' Luke Rowe, der fik 16 procent af stemmerne, og Mørkøvs egen holdkammer­at Tim Declercq, der fik en procent flere.

Alle ryttere fik muligheden for at stemme på en rytter – dog måtte det ikke være en holdkammer­at. Det gav i alt Mørkøv 13 stemmer, mens Declercq, der på grund af sine evner til at trække forrest i feltet har fået tilnavnet ’ El Tractor’, fik 29.

To danskere mere

Kun 12 af de 19 holds stemmer er blevet talt med, da de øvrige enten valgte ikke at deltage i afstemning­en eller leverede for få besvarelse­r.

Få dage forinden var Michael Mørkøv i en sideløbend­e afstemning blandt Cyclingnew­s' følgere på Twitter blevet stemt i finalen, men tabte til Mitchelton- Scotts Mikel Nieve. Spanieren fik dog blot to stemmer i rytternes afstemning.

Yderligere to danskere optræder på listen over de i alt 45 ryttere, der blev afgivet stemmer på. Således fik både Christophe­r Juul Jensen ( Mitchelton- Scott) og Mads Pedersen ( Trek- Segafredo) hver en stemme og indtager derfor med 19 andre ryttere en delt 24. plads.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Michael Mørkøv blev dansk mester i landevejsc­ykling i 2019.
FOTO: ERNST VAN NORDE Michael Mørkøv blev dansk mester i landevejsc­ykling i 2019.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark