Ekstra Bladet

VERDENS BEDSTE TIL UDPUMPNING

EM- landsholde­t blev opløst

-

Duoens druktur endte med at splitte det danske landshold.

Således fortalte målmand Kasper Hvidt senere i bogen ’ Kasper Hvidt – Under himlen, midt i målet’, at drukturen var med til at fremrykke hans beslutning om at stoppe på landsholde­t.

– Jeg har tænkt på, at noget af det, der var med til at slukke gløden hos mig, eller hvad jeg skal sige, var noget af det kedelige, som skete under den olympiske turnering i Beijing i 2008.

Ikke glemt

Andre sivede ligeledes væk, så Ulrik Wilbek måtte i gang med en genopbygni­ng.

Skandalen var ikke blevet glemt af den øvrige danske OL- familie, så der var flere forbund, som fire år senere forud for OL i London forlangte, at håndboldsp­illerne skulle vises bort fra OLbyen.

Så galt gik det ikke, og der blev heller ikke nogen ny fest, fordi hovedparte­n af de danske spillere efter choknederl­aget til Sverige i kvartfinal­en havde travlt med at finde det første fly hjem.

Trods OL- derouten blev Mikkel Hansen fortsat jagtet af de største håndboldkl­ubber i Europa, fordi konkursryt­teren Kasi- Jespers AG København var kollapset i forbindels­e med OL i London.

Ekstra Bladet kom i samarbejde med den franske sportsavis L'Équipe hurtigt på sporet af, at danskerens næste klub ville blive olierige Paris Saint Germain og ikke THW Kiel eller Barcelona, som andre gættede på.

Drukturen kom til at overstråle hans mildest talt besynderli­ge entre.

Den store helt

Inden indløbet til den første kamp blev stregspill­er Michael V. Knudsen i al hast hevet ud af OLlæge Morten Storgaard og kørt på hospitalet med blindtarmb­etændelse, så Mikkel Hansen, som ellers kun var med som en gardering og boede ude i byen, måtte træde til i kamp nummer to.

Herefter blev han den store helt med et sejrsmål efter tid direkte på tremeter mod Rusland.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Guldmedalj­e i druk
En bytur, der fik alt, alt for meget for en ung Mikkel Hansen, så han måtte hjælpes til et hospital af to holdkammer­ater.
FOTO: JENS DRESLING Guldmedalj­e i druk En bytur, der fik alt, alt for meget for en ung Mikkel Hansen, så han måtte hjælpes til et hospital af to holdkammer­ater.
 ?? FOTO: THOMAS WILMANN/ RITZAU SCANPIX ?? Mikkel Hansen stjal alle overskrift­er efter Danmarks skuffende OLexit i 2008.
FOTO: THOMAS WILMANN/ RITZAU SCANPIX Mikkel Hansen stjal alle overskrift­er efter Danmarks skuffende OLexit i 2008.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark