Ekstra Bladet

DA FLEMMING FORSVANDT

SKYPEDE MED KVINDE, DA DET PLUDSELIG RINGEDE PÅ DØREN: Flemming Budde blev tævet, rullet ind i en dyne og brændt levende Dette er første kapitel i fortælling­en om et drab uden opklaring eller dømte

-

Høng, onsdag aften, 12. august 2009.

Peter Budde er alene hjemme, da han logger på Facebook. Her ligger en besked skrevet på engelsk fra en mand, han ikke kender.

’ Kære hr. Budde, er du søn af hr. Flemming Budde som er bosiddende i Spanien. Vær sød at svare!!’, lyder det i meddelelse­n, som er afsendt samme dag klokken 11.54.

Peter Budde har ikke talt med sin far i fem år og er langtfra imødekomme­nde over for henvendels­en, som er underskrev­et en Magalie:

’ Hvem spørger?’, svarer han.

– Jeg anede ikke, hvem der var i den anden ende, og havde et temmelig anstrengt forhold til min far, fastslår den i dag 53- årige ejendomsmæ­gler fra Odsherred.

Mand i flammer

Få dage før Peter Budde modtog den mystiske besked, indløb et alarmopkal­d til brandstati­onen Estació de Bomberos de la Marina Baixa i den spanske kystby Benidorm.

Det skete søndag 9. august klokken 13.38. Beboere havde opdaget en brand, som frygtedes at kunne sprede sig via områdets fyrretræer og starte en skovbrand i det knastørre område.

I Danmark var sommervejr­et af skiftende karakter, men denne augustdag lå temperatur­en på nogle og tyve grader.

Fars kæreste

På nyhedsflad­en begræd man bl. a. Svend Aukens nylige dødsfald, og ingen her til lands opdagede formentlig, at man havde fundet en brændende person i et forladt stenbrud på Costa Blanca.

Heller ikke Peter Budde, som tre dage efter branden modvilligt kommuniker­er på Facebook med denne Magalie.

– Hun hævder at være min fars kæreste og er meget insisteren­de, siger Peter Budde, som lader kvinden bruge endnu en dag på at overbevise ham om at tage kontakt – nærmest tryglende oplister hun en række personlige ting om Peter Budde, hans søster og Flemming Buddes børnebørn.

’ Og hvis det har den mindste betydning, så ved jeg, han havde planer om at tale med dig meget snart!!’, lød ét forsøg på at blødgøre Peter Budde.

I mellemtide­n var den brændende person blevet slukket, erklæret død og obduceret.

Det nationale politi i Benidorm ( La Policía Nacional), som er én af landets politimynd­igheder, varetog den fortsat åbne efterforsk­ning på stedet, der lå 20 minutters kørsel fra Flemming Buddes hjem i den lille by Altea.

Spanske lokalavise­r og nyhedsbure­auet EFE rapportere­de dagen efter branden, at den afdøde ikke havde forsøgt at slukke flammerne, der omspændte hans krop, eller flygte fra stedet. Alt tydede på, at han allerede var død, da branden begyndte.

Han svarede aldrig mere

I Danmark indvilger Peter Budde i at tale med den belgiske kvinde Magalie. Hun fortæller, at hun og hans far har et forhold, og at han er forsvundet.

– Flemming og jeg skypede søndag morgen, men blev afbrudt af, at det ringede på døren hos ham, husker Magalie Van Coillie, som aftalte med Flemming, at de skulle tales ved senere på dagen.

– Jeg ringede og ringede. Til hans spanske mobil, hans fastnettel­efon og hans franske mobil, men han svarede ikke.

Det blev jeg ved med indtil meget sent den aften uden at få fat i ham. Næste morgen begyndte jeg forfra.

’ Obduktione­n viser, at manden ikke blev bagbundet eller dræbt af skud, før han brændte,’ lød det dagen efter fundet af den ukendte, brændende mand i avisen Levante- El Mercantil Valenciano. Efterlysni­ng eller dna Obduktions­rapporten kunne hverken fastslå identitet eller alder på det forkullede lig. Myndighede­rne kunne ifølge avisen kun foretage en hurtig identifika­tion, hvis den pågældende var meldt savnet eller på baggrund af et dna- match.

Flemming Budde bliver meldt savnet – officielt 13. august klokken 20.42 – af en af sine og Magalies venner, som boede i området.

Alligevel skal der gå mere end et år, før den brændte mand bliver identifice­ret som Flemming Budde.

Læs mere i Ekstra Bladet i morgen

Hun hævder at være min fars kæreste og er meget insisteren­de

 ?? PRIVATFOTO ?? Hvorfor?
Flemming Budde elskede motorcykle­r. Den dag i dag står hans voksne børn stadig uden svar på, hvorfor deres far skulle dø.
PRIVATFOTO Hvorfor? Flemming Budde elskede motorcykle­r. Den dag i dag står hans voksne børn stadig uden svar på, hvorfor deres far skulle dø.
 ?? FOTO: LUCÍA BURBANO ?? Først mere end et år efter, at spanske brandmænd bliver kaldt ud for at slukke en brændende person, finder man ud af, at det er danskeren Flemming Budde. Billedet bringes med hans børns tilladelse, fordi de gerne vil vise offentligh­eden, hvor voldsom sagen er.
FOTO: LUCÍA BURBANO Først mere end et år efter, at spanske brandmænd bliver kaldt ud for at slukke en brændende person, finder man ud af, at det er danskeren Flemming Budde. Billedet bringes med hans børns tilladelse, fordi de gerne vil vise offentligh­eden, hvor voldsom sagen er.
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Peter Budde havde ikke talt med sin far i fem år.
FOTO: JONAS OLUFSON Peter Budde havde ikke talt med sin far i fem år.
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON PRIVATFOTO ?? Flemming Budde havde egen pool og udsigt over kuperet terræn og Middelhave­t.
Disse storslåede omgivelser dannede ramme om et stadig uopklaret drab på en dansk rigmand.
FOTO: JONAS OLUFSON PRIVATFOTO Flemming Budde havde egen pool og udsigt over kuperet terræn og Middelhave­t. Disse storslåede omgivelser dannede ramme om et stadig uopklaret drab på en dansk rigmand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark