Ekstra Bladet

Behandles for tredje dag

-

Den briSTORBRI­TANNIEN: tiske premiermin­ister, Boris Johnson, er på tredje dag indlagt på en intensiv afdeling på et hospital i London, hvor han tilses af en lungelæge, der ifølge en avis er en af Storbritan­niens førende.

– Som jeg forstår det, så er premiermin­isterens tilstand stabil, han føler sig godt tilpas og er i godt humør, siger vicesundhe­dsminister Edward Argar.

– Han har tidligere fået noget ilt, men han er ikke i respirator, siger han.

Avisen The Times skriver, at Johnsons vedvarende høje feber er faldet.

Bed for ham

– Han blev på arbejdet for at arbejde for dig, skriver avisen The Sun.

– Så bed for ham nu, lyder opfordring­en.

Andre har peget på, at det kan være selvforsky­ldt, at den 55- årige Johnson nu ligger alvorligt syg på St. Thomas Hospital.

Han fortalt i sidste måned, at han ikke ville lade sig afskrække af coronaviru­s, og at han fortsat ville give hånd til alle. Hvilket han så gjorde, selv om der i det øvrige Europa var strenge påbud om ikke at komme tæt på hinanden, endsige give hånd til andre for ikke at smitte med coronaviru­s.

Boris Johnson meldte sig 27. marts syg med Covid- 19, der udløses af coronaviru­s, og gik i karantæne i embedsboli­gen Downing Street 10. Han blev søndag aften indlagt på St. Thomas Hospital med vejrtrækni­ngsproblem­er og kort efter overført til en intensivaf­deling.

Udenrigsmi­nister Dominic Raab, der fungerer som Johnsons vikar i regeringen, kalder ham en ’ fighter’.

– Han vil komme tilbage og lede os gennem krisen i løbet af kort tid, siger han.

Eksperter påpeger, at det er alvorligt, når en patient overføres til en intensivaf­deling.

– Der er ingen tvivl om, at som sagen har udviklet sig, så betyder det, at Boris Johnson er meget alvorligt syg, konstatere­r Derek Hill, professor på University College London.

Over 55.000 briter er smittede med coronaviru­s, og dødstallet steg tirsdag med 786, så næsten 6200 mennesker nu har mistet livet under pandemien.

/ritzau/AFP

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? – Der er ingen tvivl om, at Boris Johnson er alvorligt syg, konstatere­r en engelsk professor i medicin.
FOTO: RITZAU SCANPIX – Der er ingen tvivl om, at Boris Johnson er alvorligt syg, konstatere­r en engelsk professor i medicin.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark