Ekstra Bladet

Den største Liverpool- dansker

EN RIGTIG SCOUSER: Selv om Daniel Agger spillede en markan rolle i mange år, er klub- ikonet John Barne i tvivl om, at en anden dansker overgik ha

- GISLE THORSEN gisle@ eb.dk

John Barnes griner.

Jo, han har mange historier om Jan Mølby, men han må beklage over for Ekstra Bladets læsere. Det er ikke alle, han kan fortælle.

– Jan er en fornuftig fyr, siger John Barnes med endnu et grin.

Enhver, der har tilbragt tid med Jan Mølby, ved, at den store dansker er godt selskab. John Barnes har brugt mange timer med ’ Mølleren’ og støder ofte på ham.

De bor kun et par kilometer fra hinanden i den samme lille landsby uden for Liverpool, og for nylig var John Barnes, Jan Mølby og Neil Ruddock på en lang turné sammen, hvor de besøgte supporter- klubber overalt i England og fortalte røverhisto­rier fra Liverpool- tiden.

Han er scouser

56- årige Barnes var i knap ti år holdkammer­at med Mølby på Anfield, og selvom Daniel Agger i mange år gjorde det strålende i den røde trøje, vil Mølby altid stå som den største Liverpool- dansker for ham.

– Faktisk er Jan ikke dansker. Han er ’scouser’ ( kælenavnet for en person fra Liverpool, red.) nu, og det er ikke kun på grund af accenten. Jeg taler om hans karakter.

– Jan er en rigtig scouser, og det er derfor, at folk i Liverpool elsker ham, siger John Barnes, der i dag gør sig som fodboldeks­pert og ambassadør for blandt andre Liverpool og SpilXperte­n.

Det er i sidstnævnt­e egenskab, at Ekstra Bladet har fået mulighed for at tale med Barnes, der ligesom Mølby var en del af Liverpools seneste mesterhold i 1990.

– Jan var en fantastisk spiller, og man skal huske på, at han kom til England som en af de første udlændinge.

– Det må have været svært, og mange europæere havde det vanskeligt dengang. De var tekniske, men engelsk fodbold i 80' erne var meget fysisk, siger John Barnes.

Der er igennem tiden blevet grinet meget ad Jan Mølbys fysik, men ifølge den tidligere holdkammer­at har det ikke altid været fair.

Han var stærk

Mange glemmer, hvor fysisk stærk den danske midtbanesp­iller egentlig var, da han 1984 kom til klubben.

– Han var en teknisk dygtig spiller, men fysisk var han også meget stærk.

– I nutidens fodbold, hvor man skal løbe frem og tilbage hele tiden, ville både Jan og jeg have det svært, men dengang havde han de fysiske egenskaber og var på teknisk niveau, som vi slet ikke var vant til i England, siger John Barnes.

Stort aftryk på Liverpool

Jan Mølby nåede i løbet af 11 sæsoner 292 kampe for klubben, og hans aftryk i Liverpool har været så stort, at byens borgmester i 2009 udnævnte ham til æres- scouser.

– Jan omfavnede kulturen, samfundet, folket og klubben. Han havde den rette karakter til at blive en rigtig scouser. Alle elsker Jan, siger John Barnes.

Jan var en fantastisk spiller, og man skal huske på, at han kom til England som en af de første udlændinge

I nutidens fodbold, hvor man skal løbe frem og tilbage hele tiden, ville både Jan og jeg have det svært

 ??  ??
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Teknisk sublim
Jan Mølby var teknisk sublim, men også brølstærk. Det fortæller hans tidligere holdkammer­at i Liverpool John Barnes til Ekstra Bladet.
FOTO: RITZAU SCANPIX Teknisk sublim Jan Mølby var teknisk sublim, men også brølstærk. Det fortæller hans tidligere holdkammer­at i Liverpool John Barnes til Ekstra Bladet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark