Ekstra Bladet

Udødelige Balder

-

Det holder jo aldrig op. I hvert fald ikke, før jeg ligger under mulden

I Poul Thomsens storhedsti­d i begyndelse­n af 80’ erne med de populære ’ Dus med dyrene’- udsendelse­r var hans trofaste studiemakk­er hønsehunde­n Balder, der blev hele Danmarks kæledægge.

Balder fulgte altid opmærksomt med fra sin kurv, når Thomsen svarede på spørgsmål om alt mellem himmel og jord, men pludselig var det slut.

Balder døde i 1984 – seks år gammel – hvilket Thomsen måtte meddele seerne i et rørende tv- øjeblik, der stadig står klart hos alle dem, der så det dengang.

– Når jeg færdes på gaden i Randers, er der stadig mange, der kommer hen til mig og siger: ’ Godaw Poul Thomsen. Tak for de gode programmer. Hvordan har Balder det?’.

– Så siger jeg: ’ Jeg håber, han har det godt der, hvor han er’. Balder har jo været død i næsten 30 år, men folk tror jo, at hunde er udødelige.

– Det siger også noget om, hvilken magt tv- mediet har, at folk stadig husker mig og Balder. Det holder jo aldrig op. I hvert fald ikke, før jeg ligger under mulden.

– Folk har ikke glemt mig og Balder, og det er jeg selvfølgel­ig meget stolt af og glad for.

Lykkelige hunde

Siden Balder har Poul Thomsen haft adskillige hunde. Lige for tiden er hjemmet beriget af en tiårig labrador, der lystrer navnet Lillebror, samt en yngre border terrier ved navn Thit.

– De er så søde og glade. Vores hundeliv er utrolig lykkeligt. De er lyset i livet herhjemme, og det er ikke til at holde ud at tænke på, at de en dag ikke længere er her, siger Poul Thomsen og tilføjer, at han aldrig kommer til at have andre dyr end hunde.

Så skulle det da lige være et par får eller høns, men katte, kanariefug­le og guldfisk er udelukket.

 ??  ?? Poul Thomsen og hunden Balder i det legendaris­ke tv- program ’ Dus med dyrene’.
Poul Thomsen og hunden Balder i det legendaris­ke tv- program ’ Dus med dyrene’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark