Ekstra Bladet

METTE ER BEDRE TIL KONTROL END TILLID Statsminis­terens tillid til danskerne kan ligge på et meget lille sted

-

METTE FREDERIKSE­N ER bedre til kontrol end tillid. Den proklamere­de genåbning af nationen ændrer derfor intet for langt størstedel­en af danskerne. Medmindre man sarkastisk fremhæver, at en hel del små virksomhed­er vil gå konkurs i mangel på åbning. Det medfører trods alt ændringer i en del menneskers liv.

SOCIALDEMO­KRATERNE HAR

en dårlig vane med at Danmark som én stor offentlig sektor. Og opfatte coronakris­en har forstærket opfattelse­n.

STATSMINIS­TEREN HAR HAFT

tre åbningssce­narier på sit bord, fremgår det af Berlingske, der har fået fat på interne notater: □t lille, et mellem og et stort.

METTE FREDERIKSE­N HAR valgt det lille med mest statslig kontrol, mindst tillid til danskere og fær

små erhvervsdr­ivende. rest muligheder for

’ HUN KUNNE HAVE tilladt restaurant­er og caféer at holde åbent. Hun kunne have kaldt offentligt ansatte tilbage på arbejde, ligesom frisører og fysioterap­euter ligeledes kunne have startet op igen. Hun kunne også have genåbnet storcentre­ne.

Og samtidig kunne sundhedsvæ­senet have fulgt med. ❘ hvert fald i teorien,’ skriver Berlingske og refererer til notaterne.

KUN BØRNEHAVER OG vuggestuer åbner. Og skoler. Men kun for de mindste elever. Man kan undre sig over, hvad det er for en nødvendigh­edens lov, der siger, at eksempelvi­s lærere er mere resistente eller mindre smittebære­nde i deres omgang med en

omhel skoleklass­e end eksempelvi­s en frisør er i gang med en enkelt kunde ad gangen.

DANMARK ER ELLERS langt fra at nå den grønne kurve for ledige intensivpl­adser på hospitaler­ne. Og endnu længere væk fra det røde worst casescenar­ie, som sundhedsmi­nister Magnus Heunicke viser frem på regeringen­s pressemøde­r. Danmark kunne således åbne en del mere op.

og mellemstor­e virksomhed­er, MEN IMENS DE SMÅ der skaber hele indtægtsgr­undlaget for nationens verdensrek­ord- store offentlige sektor, kæmper for at overleve, har Mette Frederikse­n tilsynelad­ende stirret sig blind på sundhedsvæ­snet og den offentlige sektor, fordi det er her, hun regerer. Og statsminis­terens tillid til danskerne kan ligge på et meget lille sted.

ugevis havde holdt SELV EFTER AT VI danskere i afstand, hostet i ærmet og ladt farmor alene på plejehjemm­et, indledte hun mandagens pressemøde med at holde en nytårstale-lang indledning om at vaske hænder, før vi fik at vide, at de små måske må komme i institutio­n, og at Roskilde Festival er aflyst. Hun betingede samtidig, at selv

knap- så- meget- åbning af Danmark vil hendes blive aflyst, hvis ikke vi forstår ordren.

Læs reportagen side 4- 5

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Mette Frederikse­n har tilsynelad­ende stirret sig blind på sundhedsvæ­snet og den offentlige sektor, fordi det er her, hun regerer.
FOTO: PHILIP DAVALI Mette Frederikse­n har tilsynelad­ende stirret sig blind på sundhedsvæ­snet og den offentlige sektor, fordi det er her, hun regerer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark