Ekstra Bladet

MOR LÅ DØD PÅ MADRAS I ÅREVIS

DATTER SIGTET FOR AT LEVE AF SIN AFDØDE MORS PENSION: Tilgroet have vakte naboernes mistanke

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D CARSTEN NORTON MAX MADSEN ehren@ eb.dk; cno@ eb.dk; mama@ eb.dk

Under den knastørre sommer i 2018 var beboere i en ejerforeni­ng i Gentofte nord for København temmelig plagede af bananfluer.

Om invasionen skyldtes, at der lå en død kvinde inde i en nabolejlig­hed, er uvis, men det er ikke noget, nogen i deres vildeste fantasi havde forestille­t sig.

– Vi har talt meget om, hvordan det kunne lade sig gøre, og havde datteren holdt haven pænt, så er det ikke sikkert, nogen overhovede­t havde opdaget det, siger en 66- årig nabo, som er chokeret over det fund, politiet gjorde i sidste uge.

Onsdag modtog Nordsjælla­nds Politi en henvendels­e fra Gentofte Kommune, som savnede en ældre kvinde. Ordensmagt­en rykkede ud samme dag, men besigtiged­e kun stuelejlig­heden, som ligger ud til et stort, velholdt, grønt areal med legeplads, udefra.

Velholdt var haven, der tilhører en kvinde, hvis dåbsattest viser en alder på 90 år, dog ikke. Der har adskillige gange været klager over, at det hele var groet til, hvorpå bestyrelse­n i ejerforeni­ngen har kontaktet ejerens datter, som flere gange om ugen var forbi lejlighede­n.

Død på madras

Hende hidkaldte politiet, så hun kunne åbne døren. De mødte op den følgende dag – maskerede og i blå dragter. Datteren, som er mellem 50 og 60 år, har nemlig selv adresse på matriklen, men har boet hos en kæreste.

Da kvinden åbnede døren for de fremmødte repræsenta­nter fra politiet, åbenbarede der sig et syndigt rod. På en madras fandt man ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r liget af den ældre dame, som skønnes at have været død i op mod tre år.

Det bekræfter leder af Afdelingen for Personfarl­ig Kriminalit­et Jakob Rahbek over for Ekstra Bladet. Hans afdeling rykker blandt andet ud, når der er tale om mistænkeli­ge ligfund.

Det følgende ligsyn viste, at kvinden var død af naturlige årsager.

Datter sigtet

Det havde kvindens nærmeste pårørende bare ikke informeret myndighede­rne om. Til gengæld har datteren angiveligt levet af sin mors pension siden hendes bortgang.

– Hun er sigtet for bedrageri, fortæller Jakob Rahbek, der betegner hele sagen som tragisk.

Den afdøde har ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r levet som eneboer i mange år, efter at hendes mand døde for 30 år siden. Datteren er ikke sigtet for usømmelig omgang med lig, da det ikke formodes, at hun eksempelvi­s har skændet det eller lignende. Hun har ifølge politiet ’ blot’ undladt at indberette dødsfaldet, ligesom hun altså angiveligt har brugt sin mors penge.

Det er en sag, der efterforsk­es af politiet med henblik på, om der eventuelt skal rejses tiltale for svig med sociale midler.

På grund af de mistænkeli­ge forhold ved fundet af liget blev datteren tilbagehol­dt af politiet i under 24 timer, men er løsladt igen.

Datteren er ikke sigtet for usømmelig omgang med lig

 ?? FOTO: ALEKSANDER KLUG ?? Ingen anede uråd
Uvidende om, at en ældre kvinde i årevis lå død i en stuelejlig­hed med udsigt over denne hyggelige legeplads, har især beboernes børnebørn muntret sig på det grønne areal i den normalt stille, rolige og familieven­lige ejerforeni­ng.
FOTO: ALEKSANDER KLUG Ingen anede uråd Uvidende om, at en ældre kvinde i årevis lå død i en stuelejlig­hed med udsigt over denne hyggelige legeplads, har især beboernes børnebørn muntret sig på det grønne areal i den normalt stille, rolige og familieven­lige ejerforeni­ng.
 ?? FOTO: ALEKSANDER KLUG ?? Kinesiske Xinyi Yao på 25 år har sammen med sin mor i knap et år været genbo til lejlighede­n. Hun bemærkede politiopbu­ddet forleden, men skød det hen. – Det er chokerende. De bar masker, så jeg troede, det måske havde at gøre med covid-19, siger hun.
FOTO: ALEKSANDER KLUG Kinesiske Xinyi Yao på 25 år har sammen med sin mor i knap et år været genbo til lejlighede­n. Hun bemærkede politiopbu­ddet forleden, men skød det hen. – Det er chokerende. De bar masker, så jeg troede, det måske havde at gøre med covid-19, siger hun.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark