Ekstra Bladet

BLEV SNITTET

-

dens. AaB gjorde i ugens løb ende på Lasse Stensgaard og Allan K. Jepsens tid på Hornevej. Derfor havde Jakob Friis nye sidekammer­ater – Rasmus Würtz og Thomas Augustinus­sen mod AGF. En rokade med effekt.

– Fed energi fra bænken hele vejen, konstatere­de Rasmus Thelander.

Lille livline

AGF fik en lille livline før pausen, da Jakob Ankersen fik stødt målet til 3- 1 ind, men helhedsind­trykket ved pausen var, at De Hvide manglede det ekstra gear, som vendte tingene mod FC Midtjyllan­d. Og det fantastisk­e comeback i Herning står nu alene, mens De Hvide nu må indse, at de flere gange over de seneste kampe har været ude i kollaps, hvor målene er raslet ind. Pokalkampe­n mod AaB, udekampen mod FC Midtjyllan­d og så i aften.

– Vi er ikke så godt et hold, at vi kan vinde med 60 procents tilstedevæ­relse i flere situatione­r, sagde David Nielsen og hæftede sig ved svigtet især ved 2- 0 målet.

AGF gav muligheden for et comeback et skud i anden halvleg, men det fængede ikke for alvor. Unge Albert Grønbek blev kantet af Robert Kakeeto i en situation, der kunne have udløst straffespa­rk i starten af anden halvleg og indskifted­e Nicklas Helenius manglede de marginaler han havde i Herning.

Optimisme

Tæt under mål huggede han på underkante­n af overligger­en efter en time. AaB fik taget toppen af AGF- presset, og De Hvide måtte indse, at fraværet af Mustapha Bundu, Niklas Backman, Mustafa Amini og Nicolai Poulsen var for meget.

AaB tog kontrol over kampen og i slutfasen huggede Søren Tengstedt et frispark direkte ind til 4- 1. En sejr der giver optimisme før pokalfinal­en og efterlader AGF på en bronzeplad­s uden store muligheder for at ændre det i hverken positiv eller negativ retning.