Ekstra Bladet

Tretrinsra­ket

-

Jürgen Klopp er manden bag Liverpools første mesterskab i Premier League- regi.

Det er noget af en tretrinsra­ket, som Liverpool har fået sendt til vejrs.

Den vidunderli­ge rejse begyndte for lidt over et år siden, nærmere bestemt 1. juni med 2- 0- sejren over Tottenham i Champions League- finalen i Madrid.

Det næste trin blev affyret nogle dage før jul med 1- 0- sejren over det brasilians­ke mandskab Flamengo i VM for klubhold i Qatar.

Nu er 30 års mesterskab­størke så ovre, og så kan man sagtens leve med, at Liverpool som forsvarend­e CL- mestre røg ud i ottendedel­sfinalerne til Atletico Madrid.

Overrasken­de

Æren for det hele tilskrives den 53- årige tysker Jürgen Klopp.

Mens det var overrasken­de, da Jürgen Klopp førte Borussia Dortmund til et tysk mesterskab i 2011, blev det som Premier Leaguesæso­nen 2019/ 20 skred frem forventet, at han ni år senere ville gøre Liverpool til engelske mestre.

Største trussel blev coronapand­emien med en tre måneder lang nedlukning af verdens mest populære turnering.

Det trak på et tidspunkt op til, at Premier League kunne blive annulleret, og Liverpool med en indtil videre suveræn sæson med 28 sejre og kun et nederlag i 31 kampe ville stå tomhændet tilbage.

Nyt navn

Bemærkelse­sværdigt kom foreløbig eneste nederlag på skuddagen 29. februar, da bundholdet Watford vandt 3- 0.

Når anfører Jordan Henderson en dag ud i fremtiden kan løfte trofæet, vil det være første gang, at Liverpool trods 18 mesterskab­er kan kalde sig Premier League- mester.

Da The Great Dane Jan Mølby regerede på midtbanen på Anfield og var med til at blive mester tre gange i 1986, 1988 og 1990, hed den bedste engelske række 1. division.

Tungt trofæ

Derudover har klubben vundet både FA- cup’en og Liga- cup’en syv gange, men der vil med garanti blive plads til mesterskab­strofæet i pokalskabe­t.

Heldigvis ser ud til, at anfører Jordan Henderson kan få tid til at vægttræne, da det vil kræve sin mand at løfte det synlige bevis på mesterskae­t.

Premier League- trofæet er lavet i 24 karat sølv beklædt med guld og ædelstene, og trofæet måler 1,04 meter i højden og 61 cm i bredden og vejer 25,4 kilo.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ??
FOTO: RITZAU SCANPIX
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark