Ekstra Bladet

Ståle hylder sin røde kampfælle Klopp

-

Det glædede selvsagt FCKtræner Ståle Solbakkens røde hjerte at se hjerteklub­ben Liverpool blive mestre for første gang i 30 år torsdag aften.

En klub, som han gennem livet har fulgt tæt – også som medlem af fanklubben.

– Det fyldte en del mere for 30 år siden end nu, men jeg følger da med og så også Chelsea slå City, fortæller nordmanden.

En hård tid

– Jeg kan da godt føle mig berørt over, hvor meget det mesterskab betyder for så mange mennesker i en by med sådan nogle traditione­r og en klub med den historie.

Som fodboldfag­mand har han nydt at følge sin tyske kollega Jürgen Klopps præstation.

– Det er fantastisk, hvad han har gjort for klubben. Du kan vel næsten ikke finde nogen person, der passer så godt til en klub som han og Liverpool. Både i forhold til hans væremåde og politisk, hvor han jo er rød i en arbejderby, siger Ståle Solbakken, der selv ligger til venstre for den politiske midte.

Som alle andre Liverpool- fans var han før Klopps ankomst igennem en hård tid.

Lidt mindre gas

– Klubben har jo været igennem en periode, hvor det har været tungt på ejersiden og med managers, der ind.

– Klopp er lykkedes både på og uden for banen. Men hans stil i starten var han ikke blevet mester med, mener kollegaen.

– Han satte bolden meget på spil, og angrebsspi­llet var baseret på kontra efter modstander­nes boldtab og så en masse speed.

– Men når du spiller så mange kampe som i England, må du lette foden lidt fra gassen en gang imellem, og på den måde har han sammen med sit trænerteam formået at videreudvi­kle stilen.

– Uden for banen har han også fået masserne med sig. Det har jo været en sæson, hvor der har været meget stille på Anfield og en ikke passede så godt lidt dårlig stemning, hvor publikum har været lidt efter spillerne og klubben.

Inspireret

– Nu står alle bag, lyder analysen fra Ståle Solbakken, der sagtens kan finde inspiratio­n hos Jürgen Klopp.

– Man kigger altid på de største og de bedste, og i hans tilfælde har jeg været imponeret af den forandring, han har lavet med holdet, og den måde, hvorpå han har fundet de rette typer spillere til at sætte ind mod modstander­e, der står lavt. Så ja, jeg kan absolut blive inspireret af en manager som ham. tch

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? – Du kan vel næsten ikke finde nogen person, der passer så godt til en klub som han og Liverpool, lyder det fra den norske fan Ståle Solbakken om Liverpoolt­ræner Jürgen Klopp.
FOTO: RITZAU SCANPIX – Du kan vel næsten ikke finde nogen person, der passer så godt til en klub som han og Liverpool, lyder det fra den norske fan Ståle Solbakken om Liverpoolt­ræner Jürgen Klopp.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark