Ekstra Bladet

Tæt på Touren: - Jeg er lidt nervøs

Skal til Østrig Mads Emil Madsen har prioritere­t spilletid i sin søgen efter en ny klub

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@ eb.dk

2020 er et mærkeligt år for cykelsport­en, hvor sæsonen bliver vanvittigt komprimere­t, når den for alvor bliver skudt i gang midt i juli.

Det kan også blive et gennembrud­sår for 25- årige Niklas Eg. Fredag meldte Trek- Segafredo nemlig ud, at den danske klatrer er del af den ni mand store bruttotrup til Tour de France. En trup, der også omfatter verdensmes­ter Mads Pedersen, der dog regnes som sikker deltager.

Går og drømmer

Men Eg er ikke langt fra. For blot en enkelt rytter skal sies fra, og oddsene for en Tour- debut til Eg er således ganske gode – selv om han næsten ikke tør tro på det selv.

– Der er nok en håndfuld ryttere, der er sikre, og så går vi andre og drømmer om de sidste pladser. Det bliver spændende at se, hvordan det ender.

– Det gør mig sgu lidt nervøs. Det giver lige lidt ekstra spænding. Man vil gerne grave lidt ekstra dybt til træning og være klar. Det er en stor motivation­sfaktor.

– Lige nu er jeg meget splittet og tænker, at det er 50/ 50, siger Niklas Eg til Ekstra Bladet.

Han skal sammen med det meste af Tour- truppen til de franske alper på træningsle­jr midt i juli, og derefter står den på en stribe franske optaktsløb med mange bjerge. Og det er her, han skal slå til, hvis drømmen om Tour de France skal gå i opfyldelse.

– Ja, det tænker jeg

– Det er en hård Tour, og ruten har mange højdemeter. Så jeg håber, at det er en type som mig, de har brug for.

God fornemmels­e

Lige nu træner han hjemme i Girona i Spanien, og han føler, at han trods alt har fået noget godt ud af coronapaus­en.

– Fornemmels­en er god. Og træningen, jeg kører lige for tiden, er af god kvali

Silkeborg IF meldte i går ud, at man har solgt sin 22- årige anfører og store profil, Mads Emil Madsen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er der tale om et skifte til LASK, der er på andenplads­en i den østrigske Bundesliga efter RB Salzburg. LASK har hjemme i Linz, som er den tredjestør­ste by i Østrig. tet. Så jeg håber på, at jeg kan vende det til noget positivt og få noget ud af det på både kort og langt sigt.

– Jeg synes generelt, at jeg har flyttet mit niveau til denne sæson, og det er også derfor, at holdet giver mig den tillid at tage mig med i bruttotrup­pen. Bare det er et klap på skulderen, siger Niklas Eg.

Eg har været hos TrekSegafr­edo siden 2018 og har tidligere kørt både Giro d'Italia og Vuelta a España for holdet.

 ?? FOTO: NIELS CHRISTIAN VILMANN/ RITZAU SCANPIX ?? Lyngbys Marcel Rømer begår frispark på Silkeborg IF’s Mads Emil Madsen. Nu skal sidstnævnt­e få sine skrammer i Østrig.
FOTO: NIELS CHRISTIAN VILMANN/ RITZAU SCANPIX Lyngbys Marcel Rømer begår frispark på Silkeborg IF’s Mads Emil Madsen. Nu skal sidstnævnt­e få sine skrammer i Østrig.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Niklas Eg, nummer to fra højre, har sin force i de høje bjerge, hvor han har kørt flere flotte resultater hjem.
FOTO: RITZAU SCANPIX Niklas Eg, nummer to fra højre, har sin force i de høje bjerge, hvor han har kørt flere flotte resultater hjem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark