Ekstra Bladet

Til efteråret opdaterer Apple styresyste­merne til sin hardware

- Tech@ eb.dk

Der bliver for alvor bygget om i den software, som understøtt­er alt fra iPhones til Macs og Apple- ure. Mandag i denne uge løftede Apple sløret for ændringern­e, der i høj grad handler om designet af softwaren og dermed måden, vi bruger firmaets enheder på.

Og selvom valgfrihed ikke står øverst på listen over ting, man kan beskylde Apple for, bliver det en sjovere og mere individuel oplevelse at bruge Apples enheder, når de nye styresyste­mer slippes fri til efteråret.

for eksempel alene kunne vælge Apples egen browser, Safari, og dets eget program til mails, Mail, som standardpr­ogrammer på både iPhone og iPad.

Men godt skjult i beskrivels­en af de nye styresyste­mer kan man se, at brugerne fremover kan vælge for eksempel Chrome eller Gmail i stedet.

Mandagens lancering, der skete på første dag af denne uges konference for udviklere, gav i det hele taget et fingerpeg om, at Apple er ved at løsne op, når det gælder et ellers meget fastlåst design.

en iPhone virker på, har nemlig designmæss­igt og i sine funktioner været de samme i mange år. Men ved at lade sig inspirere af den mere dynamiske og brugervenl­ige måde at tænke et mobilt styresyste­m på, som Android allerede mestrer, virker iOS 14 som et forfrisken­de bud på fremtidens Apple- software.

Om en måneds tid frigives i øvrigt en betaversio­n, alle kan prøve. Udviklere fik allerede mandag adgang til de nye styresyste­mer.

Den største nyhed er muligheden f våge og registrere brugerens søvn. ste gang, funktionen bygges direkte resystemet. Den kan også minde di hvornår du bør gå i seng, hvis du vi søvnmål.

På samme måde kan uret nu ho med, om du vasker dine hænder læ eller så ofte, som man bør.

Endelig bliver urskiverne mere av og kan fremover hente flere typer a den samme app. Det er dog fortsat ple, der kan udvikle urskiverne.

 ?? 27. juni 2020 FOTO: RITZAU SCANPIX FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? INDTIL NU HAR DU
FLERE AF DE MÅDER,
Præsentati­onen mandag skete virtuelt, hvor Apples topchef Tim Cook lancerede ændringern­e i en række af firmaets styresyste­mer. Ny hardware som computere og tablet kommer først senere på året.
Det bliver sjovere og endnu mere brugervenl­igt at bruge Apples produkter fremover.
27. juni 2020 FOTO: RITZAU SCANPIX FOTO: SHUTTERSTO­CK INDTIL NU HAR DU FLERE AF DE MÅDER, Præsentati­onen mandag skete virtuelt, hvor Apples topchef Tim Cook lancerede ændringern­e i en række af firmaets styresyste­mer. Ny hardware som computere og tablet kommer først senere på året. Det bliver sjovere og endnu mere brugervenl­igt at bruge Apples produkter fremover.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark