Ekstra Bladet

TIL KAMP MOD DE KYNISKE AFPRESSERE

- Henrik Skov Th. Dahls Vej Esbjerg

Vi taler om et nyt, uhyggeligt begreb, ’ hurtcore’. Det er et nyt, digitalt afpresning­sfænomen, som uheldigvis er forbeholdt piger og kvinder, der dumdristig­t vover at sende nøgenbille­der via nettet – typisk til en kæreste.

Nogle gange deler en afvist kæreste efterfølge­nde billederne på nettet (hadforbryd­else), og så starter mareridtet for pigerne/ kvinderne.

Er kvinder dumme? Nej, den vogn hopper vi mænd altså ikke på

Skumle gerningsmæ­nd får fat i nøgenbille­derne, og de får langsomt, men sikkert afpresset mange piger/ kvinder til at begå mere og mere ydmygende seksuelle handlinger foran mobilkamer­aet. Hvis de ikke makker ret, bliver pigerne truet med, at venner og familie får tilsendt nøgenbille­derne. Det her dybt kriminelle ’ hurtcore’ er et uhyggeligt fænomen.

Jeg må være ærlig at spørge: Er kvinder dumme? Eller hvad? Det ligger noget fjernt for os mænd at tænke sådan. Hvis nogen fik fingre i billeder/ videoer af os i adamskostu­me, ville de fleste mænd nok se det som en ære at komme på de sociale medier. Derfor er nøgenvideo­er med halvfede mænd også yt på de sociale medier.

Som mand kan man kun opfordre til at slå hårdt ned på begrebet ’ hurtcore’: Vi kan kun opfordre til, at pigerne ryster på skuldrene.

Til pigerne: Vær ligeglade med, at skumle, kyniske afpressere truer dig med nøgenbille­der på nettet. Blæs på de der bæster. Så stopper deres modbydelig­e hetz. Er kvinder dumme? Nej, den vogn hopper vi mænd altså ikke på.

 ?? MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Piger/ kvinder opfordres til at være forsigtige med at sende nøgenfotos af sig selv ud på nettet.
MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK Piger/ kvinder opfordres til at være forsigtige med at sende nøgenfotos af sig selv ud på nettet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark