Ekstra Bladet

Michel Platini siger til Ekstra Bladet, at han blev udsat for et komplot.

MYSTISK MØDE FØRTE TIL FALDET:

- JAN JENSEN ANDREAS SELLIAAS FOTO: FABRICE COFFRINI/AFP/ RITZAU SCANPIX

Et fem timer langt møde, som ingen i dag vil kendes ved, kan afsløre, om der var tale om et veltilrett­elagt kup, da Gianni Infantino for fire år siden blev præsident for FIFA.

Det mystiske møde er et vigtigt element i et forløb, der kan ende med en rigsretssa­g i Schweiz mod landets statsankla­ger, Michael Lauber, og med straffesag­er mod Gianni Infantino og hans barndomsve­n, Rinaldo Arnold, der arbejder som anklager i kantonen Valais.

Da Sepp Blatter under stor tumult gik af som FIFA- præsident i 2015, var hans naturlige afløser UEFA’s daværende præsident, Michel Platini.

Den franske stjerne havde opbakning over halvdelen af FIFA’s medlemslan­de, men pludselig var han en død sild.

Årsagen var en mystisk betaling fra 2011 på 13,5 millioner kroner fra Sepp Blatter til Platini. Den sendte dem begge ud i mørket.

Understøtt­er Platini

Platini siger til Ekstra Bladet, at han blev udsat for et komplot af Infantino, Arnold, statsankla­ger Lauber og FIFA’s tidligere juridiske direktør, Marco Villiger.

Platini mener, han får opbakning i en rapport fra det schweizisk­e parlament. Ekstra Bladet er i besiddelse af den 48 sider lange rapport, som har karakter af et anklageskr­ift mod statsankla­ger Lauber.

Her fremgår det, at Infantino, mens han stadig var generalsek­retær i UEFA, i sommeren 2015 sendte

Sædet brænder under statsankla­ger Michael Lauber. Her fanget ved en høring i parlamente­t. Til efteråret risikerer han at ende i rigsretten. barndomsve­n Arnold til et hemmeligt møde i Bern med statsankla­geren for at høre, om de havde noget på Platini.

Ville selv være præsident

Infantino ville selv være FIFA- præsident, men i en valgkamp mod Platini, som er gudfar til en af hans fire døtre, ville han ikke have en chance.

I en mail til Ekstra Bladet skriver Michel Platini.

– Jeg havde ingen anelse om, at der havde været et sådant møde. Hvis det, der står i rapporten, er rigtigt, ligner det en manøvre bag om min ryg for at eliminere mig politisk.

Rapport overstrege­t

Ekstra Bladet har de seneste uger været i kontakt med en række af de involvered­e personer. Internt i FIFA var mange modstander­e af Platini som ny præsident, og man ville gerne hjælpe statsankla­geren med at finde noget på Platini.

Derfor er det fem timer lange møde, som er nævnt i indledning­en, helt centralt.

Mødet er omtalt i rappor

 ?? FOTO: VALERIANO DI DOMENICO/AFP/ RITZAU SCANPIX ?? Gianni Infantino og hans barndomsve­n, Rinaldo Arnold, deltager gerne i fodboldkam­pe sammen. Men de har også været på fine ture til London, Mexico og Moskva.
FOTO: VALERIANO DI DOMENICO/AFP/ RITZAU SCANPIX Gianni Infantino og hans barndomsve­n, Rinaldo Arnold, deltager gerne i fodboldkam­pe sammen. Men de har også været på fine ture til London, Mexico og Moskva.
 ?? PRIVATFOTO ?? Halløjsa. Rinaldo Arnold dukkede pludselig op i VIP- logen ved VM i Moskva 2018. Her lykkedes det ham at fange den spanske konge til en selfie.
PRIVATFOTO Halløjsa. Rinaldo Arnold dukkede pludselig op i VIP- logen ved VM i Moskva 2018. Her lykkedes det ham at fange den spanske konge til en selfie.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark