Ekstra Bladet

Sådan er vilkårene ...

Flere smittet i bus:

- MARIE NØRGAARD MIKKEL RYRSØ FOTO: ANTHON UNGER

Efter en busrejse på tværs af landet til Bornholm er fire personer konstatere­t smittet med coronaviru­s.

Det bekræfter Miriam Bisgaard Christians­en, der er direktør for Nilles Rejser, som de fire personer rejste med, over for Nordjyske.

– De kontaktede os på vagttelefo­n i tirsdags, og vi kontaktede efterfølge­nde samtlige gæster, som vi bad om at blive testet, siger hun til avisen.

De fire nye smittetilf­ælde har ikke givet os flere nervøse kunder

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra direktøren eller andre i Nilles Rejser.

Men hos et af landets største busselskab­er er man godt klar over, at det kan skabe utryghed blandt danskere, der står klar til at hoppe på bussen for eksempelvi­s at holde sommerferi­e i den anden ende af landet.

– Den konkrete hændelse med de fire nye smittetilf­ælde har ikke givet os flere nervøse kunder – endnu.

– Vi er dog opmærksomm­e på, at det kan gøre folk nervøse. Vi har under hele coronakris­en fået spørgsmål fra kunder, der vil vide, hvad vi gør for at sikre dem, siger Jesper Maack, kommunikat­ionschef for Molslinjen, der ejer busselskab­et KombardoEx­pressen.

– Man kan sige, at det er et af vilkårene ved kollektiv transport, at der er en risiko for smitte. Og at det sker nu, ser jeg mere som en naturlig konsekvens af, at vi åbner landet mere og mere op. Der er ingen, der ved, om de fire personer er smittet på bussen, i køen til bussen eller et andet sted på deres rejse.

– Men vi fastholder et forsigtigh­edsprincip, selv om retningsli­njerne på området er blødt op, fortæller Jesper Maack.

Nedsat kapacitet

I begyndelse­n af coronakris­en lød reglerne på transporto­mrådet, at kun hvert andet sæde måtte sælges.

Nu må alle sæder i princippet sælges og busser fyldes, så længe passagerer­ne sidder med ansigtet i samme retning, eller har minimum en meter mellem ansigterne.

Forsigtigh­edsprincip­pet hos KombardoEx­pressen betyder, at de fortsat har nedsat kapacitete­n, så kun 75 procent af sæderne bliver sat til salg.

– Det betyder, at folk, der rejser sammen og gerne vil sidde sammen, kan det, mens folk, som rejser alene eller er utrygge, kan sidde alene uden en sidemand, forklarer kommunikat­ionschefen.

 ??  ?? – Jeg håber, at personer med symptomer holder sig væk. Og så har jeg altid håndsprit med og forsøger at sætte mig på afstand af andre passagerer, fortalte Dina Wihan ( i midten), der skulle med bus hjem til Kolding i går.
– Jeg håber, at personer med symptomer holder sig væk. Og så har jeg altid håndsprit med og forsøger at sætte mig på afstand af andre passagerer, fortalte Dina Wihan ( i midten), der skulle med bus hjem til Kolding i går.
 ??  ?? – Vi fik besked om, at vi skulle have maske på i bussen, så derfor gjorde jeg det. Men havde jeg ikke fået den besked, ville jeg ikke have taget den på, lød det fra Luis Marqus på 21 år.
– Vi fik besked om, at vi skulle have maske på i bussen, så derfor gjorde jeg det. Men havde jeg ikke fået den besked, ville jeg ikke have taget den på, lød det fra Luis Marqus på 21 år.
 ??  ?? – Smittefare­n er da noget, jeg har tænkt over, men jeg har tillid til, at busselskab­et overholder reglerne fra myndighede­rne, fastslog Ulla Grønborg, der selv havde sørget for at tage håndsprit med.
– Smittefare­n er da noget, jeg har tænkt over, men jeg har tillid til, at busselskab­et overholder reglerne fra myndighede­rne, fastslog Ulla Grønborg, der selv havde sørget for at tage håndsprit med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark