Ekstra Bladet

SVENSKERNE UDDØR

- Henrik Skov Th. Dahls Vej Esbjerg

Utroligt, at svenske filminstru­ktører tør gøre det: I det ellers så politisk korrekte, socialdemo­kratiske Sverige sætter flere svenske filminstru­ktører nu fokus på indvandrin­gens problemer. Svenske krimiserie­r er blevet en eksportvar­e til hele verden, og de udstiller modigt Sveriges problemer.

Den berømte jægersolda­tserie ’ Hamilton’ og flere andre film bygger deres plots på indvandrer­kriminalit­et og udenlandsk indblandin­g/ indflydels­e på det flotte nordiske land.

Jeg så en DR- transmitte­ret svensk krimi, der lukkede op for det betændte indvandrer­kriminelle miljø, der bl. a. truer Sveriges hovedstad, Stockholm.

Filmens direkte konfrontat­ion af Sveriges indvandrer­problemer var chokerende. Jeg tænkte som økonom ( cand. oecon.) og journalist: Jeg er nødt til at faktatjekk­e situatione­n i Sverige. Jeg søgte hos den svenske stats statistikm­yndighed – SCB.

Følgende bygger derfor udelukkend­e på officiel, jomfruelig statistik: Sverige er nu næsten dobbelt så stor som Danmark. Sverige har rundet ti millioner indbyggere ( Danmark godt fem millioner).

SSB oplyser, at hver fjerde svenske statsborge­r nu stammer fra indvandrin­g, mens det lave svenske fødselstal betyder, at den ’ ursvenske’ befolkning står stille ( tendens til fald).

I Stockholms amt ( Län) er situatione­n nu, at hver tredje indbygger har udenlandsk baggrund. Officielle befolkning­sfremskriv­ninger viser en fortsat stærk udhuling af den svenske befolkning. Og her kommer min personlige vurdering: Den svenske nationalst­at er i dyb krise. Det stolte Tre Kroner- Sverige dør ud.

 ?? FOTO: UNIVERSAL OG LARS NYBERG ?? Slut med sådan nogle som jer.
FOTO: UNIVERSAL OG LARS NYBERG Slut med sådan nogle som jer.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark