Ekstra Bladet

Fornærmet svensk minister

-

Sveriges udenrigsmi­nister, Ann Linde, er smækfornær­met over, at Danmark, Norge og Finland ikke vil have svenskere ind på grund af deres coronasmit­te.

Sverige har tilsynelad­ende en minister, som ikke kan læse tal. Der er fem gange så mange døde med corona i Sverige som i Danmark. Nu siger hun så, svenskerne skal blive hjemme i Sverige. En fremragend­e idé!

Lad os slippe for at blive smittet af deres corona, slippe for at blive overrendt af højtråbend­e madammer fra Malmø, fulde svenskere i Nyhavn, og ekspedient­er, som nægter at forstå dansk.

Hun har ret: Bliv hjemme i Sverige – vi savner jer ikke!

Svend B. Olesen København K

Bliv hjemme i Sverige

– vi savner jer ikke

Kære Svend

Du er vist en rigtig svenskerha­der. Jeg er enig i, at den svenske regering og ikke mindst Ann Linde har været spydig og skarp over for nabolanden­e. Fred med hende. Sverige er ingen nordisk stormagt, og svenske politikere kan råbe til deres egne. Mette Frederikse­n og den norske statsminis­ter, Erna Solberg, har til gengæld været benhårde over for svenskerne under coronakris­en.

Nu har den danske regering besluttet, at svenskere fra Skåne, Halland og Blekinge kan rejse til Danmark, hvis de kan dokumenter­e deres bopæl.

Hvis smittetall­ene i deres område bliver slemme, vil Danmark forlange, at de fremviser en negativ test foretaget inden for 72 timer før indrejse. Ellers bliver svenskerne ikke lukket ind. Venlig hilsen

Hans

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark