Ekstra Bladet

FIFA: Møder var ikke hemmelige

-

Ekstra Bladet har spurgt Gianni Infantino om formålet med møderne med statsankla­ger Lauber. Svaret fik vi skriftligt fra en FIFA- talsmand:

’ Møderne var ikke hemmelige. De foregik på offentlige steder. Da Gianni Infantino var blevet valgt som FIFA- præsident i 2016, mødtes han med den schweizisk­e statsankla­ger for at vise sin og FIFA’s vilje til at samarbejde om enhver efterforsk­ning i relation til, hvad der var foregået i FIFA, før han selv overtog præsidentp­osten.’

’ Det var formålet tilbage i 2016, og det er det stadig. FIFA, som tidligere er blevet skadet af kriminelle handlinger, holder jævnligt møder med anklagere over hele verden. Derfor burde det heller ikke være et problem i Schweiz.’

På kant med sandheden

’ I mange andre lande er folk blevet anklaget og dømt, også på grund af FIFA’s samarbejde under ledelse af Gianni Infantino. Særligt i USA, hvor samarbejde­t med FIFA har ført til mere end 40 domme.’

Der er meget gulvviolin i det svar, men når det kommer til de manglende dagsordner og referater fra møderne med statsankla­geren, henviser FIFA til netop statsankla­geren.

En kilde som ønsker at være anonym, og som har arbejdet i FIFA i mange år, siger, at Infantino er på kant med sandheden, hvis møderne med Lauber blot har handlet om at vise velvilje og imødekomme­nhed.

– Det er temaer, som administra­tive folk kunne have klaret – ikke Infantino som præsident. Der er næppe tvivl om, at møderne mellem Lauber og Infantino ikke var til fordel for Lauber, men i første omgang for Infantino.

– Men når Lauber mister jobbet, er der stor sandsynlig­hed for, at han vil give sin version og blandt andet fortælle om det reelle indhold af møderne, og da får vi måske sandheden at vide.

Men coronapand­emien betød, at retssagen måtte udsættes. Og da den ikke blev gennemført inden udgangen af måneden, faldt den for forældelse­sfristen. Og det ærgrer FIFA.

– Vi er dybt skuffede over, at sagen er blevet forældet. Vi har dog ikke opgivet håbet om, at sagen en dag bliver opklaret. De 70 millioner blev ført igennem en af FIFA’s konti, og vores uafhængige etiske komité vil fortsat efterforsk­e sagen, hedder det i en mail til Ekstra Bladet fra Infantinos talsmand.

Lukrative rettighede­r

En anden sag, som trækker ud i det uendelige, handler om PSG’s præsident, Nasser al- Khelaifi, som er anklaget for at have bestukket FIFA’s daværende generalsek­retær Jerome Valcke for at sikre sig lukrative tvrettighe­der til indtil flere VM- slutrunder.

Foruden præsidentj­ob

 ?? FOTO: HANDOUT/ RITZAU SCANPIX ?? Magtdyr
FIFA’s præsident Gianni Infantino har holdt tre hemmelige møder med den schweizisk­e statsankla­ger, som risikerer at ende i en rigsretssa­g.
FOTO: HANDOUT/ RITZAU SCANPIX Magtdyr FIFA’s præsident Gianni Infantino har holdt tre hemmelige møder med den schweizisk­e statsankla­ger, som risikerer at ende i en rigsretssa­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark