Ekstra Bladet

MEDVIRKEDE

AAB-SPILLERE mente, at træner- teamet var med til at trække stemningen ned

- KLAUS EGELUND GISLE THORSEN MADS GLENN WEHLAST ege@ eb.dk; gisle@ eb.dk; mgw@ eb.dk

Hvis et hold ikke rigtig præsterer, findes der to vigtige veje, som kan tages af træner og spillere, når de svære spørgsmål bliver stillet. Enten finder træneren og spillerne sammen en vej ud af nedturen, eller så slår det revner i krisen, og det udløser som oftest en trænerfyri­ng.

Esbjerg var helt åbne om det, da Lars Olsen fik sparket, men vestjydern­e står ikke alene denne sæson.

Det viser sig nu, at det også var efter væsentligt pres fra spillertru­ppen, at AaB i sidste uge valgte at skride til handling.

’ Manglende humør’ i træningen er et af de udtryk, som bliver bragt i spil, når Ekstra Bladet prikker til de dybere begrundels­er til, at assistente­rne Lasse Stensgaard og Allan K. Jepsen blev losset ud af Hornevej i ugens løb.

Efter at have indledt slutspille­t med tre nederlag på samlet 0- 8 kiggede spillerne altså ikke udelukkend­e indad, men mente, at trænerteam­et var med til at trække stemningen ned.

– Der blev virkelig bidraget og givet god energi videre ind på banen. De er på, og det smittede af, sagde forsvarskr­umtappen Rasmus Thelander til Nordjyske efter fredagens sejr i Aarhus og anfører Lucas Andersen snakkede om ’ fed energi’, når forskellen ved trænerroka­den skal udtrykkes.

Rasmus Thelander efter kampen mod AGF

Lasse Stensgaard og Allan K. Jepsen måtte træde ekstraordi­nært til i efteråret, da cheftræner Jacob Friis blev nødt til at dedikere tid til sin datter i kampen mod leukæmi.

Den nytiltrådt­e sportschef Inge André Olsen har efter sin tiltrædels­e i april vurderet, at trænerteam­et mangler mere forskellig­artede kvaliteter, hvilket blev kritisk for assistente­rne, da stemningen pludselig blev en faktor.

Med Thomas Augustinus­sen og Rasmus Würtz i staben resten af sæsonen er det imidlertid også oplagt, at der mangler basale trænerfagl­ige kompetence­r omkring Jacob Friis.

Det skal adresseres efter sæsonen. I Stabæk hældte Inge André Olsen til højt specialise­rede trænere, der arbejdede med at skærpe individuel­le kompetence­r.

’ Manglende humør’ i træningen er et af de udtryk, som bliver bragt i spil

Der blev virkelig bidraget og givet god energi videre ind på banen

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Ny fed energi
Lucas Andersen øverst og Rasmus Thelander bemærkede begge forbedret energi fra trænerbænk­en.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Ny fed energi Lucas Andersen øverst og Rasmus Thelander bemærkede begge forbedret energi fra trænerbænk­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark