Ekstra Bladet

ER MESSIAS

Skabt ro og sikkerhed i Brøndby- bagkæden, der kun har lukket ét mål ind i fire kampe

- Mgw@ eb.dk

Omdrejning­spunktet for Brøndbys stærke defensiv er anfører Andreas Maxsø, der på ny leverede en storslået indsats mod sin tidligere arbejdsgiv­er, FC Nordsjælla­nd.

Med landstræne­r Kasper Hjulmand som nærmeste øjenvidne fik Maxsø bevist, han har udviklet sig med store lederegens­kaber til at skabe ro og lede et forsvar også i pressede situatione­r. Og så gør han holdkammer­aterne bedre.

God fornemmels­e

– Vi leverer en klog præstation mod FCN og er kyniske i de situatione­r, hvor det er nødvendigt, siger Andreas Maxsø.

– Landsholde­t er ikke noget jeg tænker på. For mig handler det om, at gøre det så godt som muligt i Brøndby. Det er kun her mit fokus er, siger Maxsø, der besluttede sig for at sparke straffespa­rket.

– Det er normalt Hedlund, Jung eller mig, der skal sparke. Men jeg havde en god fornemmels­e. Derfor sparkede jeg, siger Brøndby- kaptajnen, der scorede sit første Superligam­ål for Brøndby med træfferen til 1- 0.

Laver sjældent fejl

Andreas Bruus er vokset som vingback, Hjörtur Hermannsso­n og Anthony Jung virker meget trygge med Maxsø centralt som styrmanden. De to stoppere laver i hvert fald sjældent fejl. Og så er Marvin

Schwäbe vokset mellem stængerne, så han lige nu er en af de bedste keepere i Superligae­n. Fejlene fra efteråret er i hvert fald elimineret.

Klog indsats

– Vi forsvarer os godt som hold. Samlet var det en profession­el og klog indsats, der sikrede os sejren, mener Niels Frederikse­n.

Brøndby- træneren har fået det maksimale ud af det materiale, han har til rådighed, efter der blev solgt ud af profiler i vinterpaus­en.

– Andreas Bruus er en omskolet angriber, og Mikael Uhre har ikke startet inde i lang tid. Havde vi talt om de to spillere for fire måneder siden, havde ikke mange tiltænkt dem store roller. Mod FCN var de blandt de bedste, siger Niels Frederikse­n, der mener, at bronzemeda­ljerne stadig er indenfor rækkevidde.

– Vi går efter at få en finale i Aarhus i den sidste spillerund­e. Forinden skal vi hente fire point på dem i fem kampe. Det er en mulighed, vi vil jagte, påpeger han.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Tilbedelse
– Vi leverer en klog præstation mod FCN og er kyniske i de situatione­r, hvor det er nødvendigt, siger Andreas Maxsø.
FOTO: PHILIP DAVALI Tilbedelse – Vi leverer en klog præstation mod FCN og er kyniske i de situatione­r, hvor det er nødvendigt, siger Andreas Maxsø.
 ?? FOTO: CLAUS BECH/ RITZAU SCANPIX ?? Mohammed Kudus scorer for få mål i Superligae­n.
FOTO: CLAUS BECH/ RITZAU SCANPIX Mohammed Kudus scorer for få mål i Superligae­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark