Ekstra Bladet

Seks søskende til søs

- Vi stangede ål lige derinde, vi lærte at svømme i fjordvande­t

I et af færgens snævre opholdsrum sidder seks passagerer og taler tæt sammen. Det er en søskendefl­ok i alderen fra 63 år til 80 år. De er født og opvokset i Ejby tæt ved Holbæk, og de er nu på deres årlige fælles udflugt.

Det var den nu 80- årige Poul, der allerede i 1991 fandt på, at flokken hvert år skulle skiftes til at arrangere en udflugt med madkurv til et sted på Sjælland, og sådan har det været siden – altså lige bortset fra det år, hvor søster Tove kom hjem fra udlandet, fortæller de.

Får talt sammen

I år er det næstyngste Anne Boldt, 64 år, der har arrangeret udflugten. Den gratis billet blev en lille ekstra surprise, men den største overraskel­se er de få passagerer.

– Jeg hørte, at der forleden var 50 på venteliste for at komme med, så det er herlig, at vi nærmest har det hele for os selv i dag, siger hun.

– Hvad tænker I, når i sidder her og ser ud over vandet?

– At det er Danmark og vi elsker det! kommer det prompte fra Tove. Hun har boet 43 år i udlandet, hvor hendes mand var udstatione­ret for FN. Hendes søskende nikker samstemmen­de.

– Det er dejligt at sidde her og få talt sammen på en anden måde, end vi plejer, siger Bente, mens Arne for længst er rejst tilbage i minderne:

– Nu er vi på vej ud af Holbæk Fjord, og jeg sidder her og tænker på alle de narrestreg­er, vi lavede derinde som børn. Hvordan jeg stod på skøjter ud over isen her sammen med mine kammerater. Det var livsfarlig­t ...

Gammelost og fedt

– Ja, og vi stangede ål lige derinde, vi lærte at svømme i fjordvande­t, siger Poul Bager, der afslører, at han glæder sig til frokosten på Orø senere på dagen:

– Vi har nemlig altid vores egen mad med. Og den ene gang om året synder vi med at spise gammelost og fedt, siger han og griner højt. De taler om, hvordan der altid var frokost hjemme hos mor om lørdagen, mens færgen lægger til på Orø.

 ??  ?? De seks søskende hygger sig under dæk på overfarten til Orø. Fra venstre: Poul Bager, 80 år, Ejby. Arne Bager, 69 år fra Holbæk. Tove Rom, 77 år fra Nykøbing S. Anne Boldt fra Greve, 64 år. Bente Minke, 63 år fra Holbæk og Henning Bager 74 år fra Ørby ved Helsinge.
De seks søskende hygger sig under dæk på overfarten til Orø. Fra venstre: Poul Bager, 80 år, Ejby. Arne Bager, 69 år fra Holbæk. Tove Rom, 77 år fra Nykøbing S. Anne Boldt fra Greve, 64 år. Bente Minke, 63 år fra Holbæk og Henning Bager 74 år fra Ørby ved Helsinge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark