Ekstra Bladet

CENTIMETER FRA KATASTROFE­N

Festen kunne begynde, da FC Helsingør sikrede sig oprykning til 1. division efter et gigantisk drama

- THOMAS N. ANDERSEN tna@ eb.dk

Glæden og lettelsen var ikke til at tage fejl af for Helsingørs spillere og stab, da det ene point var sikret mod Jammerbugt.

0- 0 i Nordjyllan­d betød nemlig oprykning på en bedre målscore end konkurrent­erne fra Aarhus Fremad.

Netop som dommerens fløjte lød, sprintede alle mand ned mod de medrejsend­e fans, der havde skabt en fantastisk stemning kampen igennem.

Så kunne forløsning­en ellers skriges ud, mens champagnen og øllene brusede ud på plænen i Pandrup.

– Det er en KÆMPE lettelse. Hele sæsonen har oprykning været målet, og jeg må erkende, at jeg var lidt bekymret, da jeg så os spille efter coronapaus­en. Det blev tæt med Aarhus Fremad til det sidste, men det vigtigste er, at vi levede op til favoritvær­digheden og nu skal spille 1. division, sagde cheftræner Morten Eskesen, der bestemt havde grund til at puste lettet ud.

Reddet af tre redninger

Helsingør var få centimeter fra at glippe oprykninge­n i dommerens tillægstid i det nordjyske.

Et sandt pingpong-spil foran Kevin Stuhr Ellegaards mål endte med en trippelred­ning fra den rutinerede keeper og et stolpeskud på det aller inderste af opstandere­n.

– Det er helt vanvittigt. Vi var to centimeter fra stadig at være 2. divisionsh­old! Hvilken rutsjebane­tur! Og nu står vi her, hvor det hele klappede alligevel.

– Vi havde det fornødne held, og jeg synes, vi har truppen og organisati­onen til at spille 1. division. Det er sindssygt fedt, at det lykkedes, sagde Kevin Stuhr Ellegaard, inden han blev afbrudt af et ølbad fra holdkammer­aterne.

Har satset stort

Den tidligere Randers– og Elfsborg- keeper var dog rutineret nok til hurtigt at vende tilbage med sit svar.

– Det havde været en katastrofe, hvis oprykninge­n glippede. Vi har satset stort på at rykke op, og nu fik vi heldigvis belønninge­n. Det er så vigtigt for alle i klubben, sagde 37- årige Kevin Stuhr Ellegaard, der selv har to år tilbage af sin kontrakt med Helsingør og gerne luftede tanken om et gensyn med Superligae­n.

– Ja, da. Alt kan ske, når vi står her i dag. Nej, det bliver sindssygt svært i 1. division, men vi kan sagtens begå os, er jeg sikker på.

– Hvordan skal det her fejres?

– Som et mesterskab. Masser af øl og fest med de her fantastisk­e holdkammer­ater. Jeg er jo snart en gammel mand, men jeg tror sgu, jeg bliver ved helt til midnat i aften ...

Det er helt vanvittigt. Vi var to centimeter fra stadig at være 2. divisionsh­old

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Den er hjemme
Lad champagnen flyde. FC Helsingør var sæsonens bedste hold i 2. division.
FOTO: CLAUS BONNERUP Den er hjemme Lad champagnen flyde. FC Helsingør var sæsonens bedste hold i 2. division.
 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Kevin Stuhr Ellegaard og Helsingør- holdet kom på glatis mod Jammerbugt, men oprykninge­n blev sikret.
FOTO: CLAUS BONNERUP Kevin Stuhr Ellegaard og Helsingør- holdet kom på glatis mod Jammerbugt, men oprykninge­n blev sikret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark