Ekstra Bladet

NICK BLEV RAMT AF SEKS SKUD

UOPKLARET DRAB: – Det er ikke Nick, man har straffet. Det er jo os, hans familie, hans børn, siger moderen til den 29- årige Nick Jørgensen, der blev skudt og dræbt

- METTE FLECKNER fleck@ eb.dk

Der var formentlig en kortvarig tumult eller kamp, før Nick Jørgensen blev dræbt tidligt om morgenen søndag 8. juli i den tørkeramte sommer 2018.

Maskerede mænd trængte ind i det lille hus i et nedlagt autoværkst­ed i landsbyen Mullerup på Vestsjælla­nd.

Der boede Nick Jørgensen midlertidi­gt med sin kæreste. Hun blev gennet af vejen af gerningsmæ­ndene.

Smadrede ting, blod på væggene og skudhuller flere steder i den lille stue vidnede om, at offeret måske har kastet sig rundt for at undgå kuglerne fra den pistol kaliber 765, drabsmænde­ne brugte, eller at han tog kampen op mod de folk, der trængte ind.

Kastede sig ud ad vindue

Dramaet kulminered­e, da den over 190 cm høje og 120 kilo tunge Nick Jørgensen formentlig kastede sig ud gennem et stuevindue.

Han blev ramt på kroppen af seks skud. Mindst et af skuddene mod hans krop ramte vitale dele i bugen, hvor det forårsaged­e dødelige skader.

Den 29- årige mand døde af indre blødninger på en stenterras­se foran det knuste vindue.

Her to år efter er sagen uopklaret, men for Nick Jørgensens familie er der stadig et brændende håb om en opklaring.

– Jeg har brugt mange kræfter på ikke at føle had, for jeg tror ikke på, at had gør godt. Men det ville være rart at få sat ansigt på, hvem der gjorde det, og få et svar på hvorfor. En opklaring vil give en følelse af retfærdigh­ed. For uanset, hvad der ligger bag, er ingen berettiget til at tage et andet menneskes liv, siger Nick Jørgensens mor.

– Det er ikke Nick, de har straffet. Det er jo os, hans familie, hans børn, siger hun.

Har samlet mappe

Moderen er ofte sammen med sine børnebørn på 12, ni og fire år.

Selv bor hun med sønnens hund, som hun tog til sig efter drabet.

Hun kigger tit på fotos fra bisættelse­n, blomsterne på kirkegårde­n og på billedet af sønnen i kisten, hvor han ligger iklædt pæn skjorte og bukser, men uden sko på.

– Og han havde ellers altid sko på, men han var for lang til kisten, siger hun med et lille smil.

Moderen har samlet en stor mappe med fotos og udskrifter fra sociale medier, hvor venner og bekendte sendte hilsner til offeret og hans efterladte. Men også med presseomta­ler af drabssagen.

Mappen skal være til Nicks børn, når de senere i livet efterlyser behov for viden om sagen.

– Men hver gang jeg sætter noget nyt i mappen, tænker jeg på, hvornår jeg mon kan sætte den sidste side ind, siger hun.

Jeg har brugt mange kræfter på ikke at føle had, for jeg tror ikke på, at had gør godt

 ??  ??
 ?? PRIVATFOTO ?? For familien er der et brændende ønske om, at drabet på den 29- årige Nick Jørgensen en dag bliver opklaret, og at de ubesvarede spørgsmål om motivet kommer frem.
PRIVATFOTO For familien er der et brændende ønske om, at drabet på den 29- årige Nick Jørgensen en dag bliver opklaret, og at de ubesvarede spørgsmål om motivet kommer frem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark