Ekstra Bladet

Liberal Alliance: Ordningen gør stadig gavn for pengene

ENORMT BURE Der er brugt 14 million kroner på at administr som støttede socialt 3,8 millioner, viser

-

Der er som bekendt løbet meget vand gennem åen, siden Simon Emil Ammitzbøll- Bille som minister fejrede indførelse­n af det sociale frikort.

Han er for eksempel ikke selv med i Liberal Alliance længere, ligesom næsten alle partiets daværende folketings­medlemmer er ude af Christians­borg.

Men partiet bakker stadig varmt op om det sociale frikort, understreg­er et af de få politisk overlevend­e på Christians­borg, socialordf­ører Ole Birk Olesen.

– Vi mener fortsat, at det er en ordning, der gør rigtig meget gavn for pengene.

– Den giver folk en oplevelse af at være til nytte, den bringer dem tættere på arbejdsmar­kedet, og det er til syvende og sidst dét – nytten for den enkelte – som ordningen skal måles på, siger han.

Han peger på, at ordningen i dette års første to måneder ser ud til at have fået mere drev over sig.

Her var der udbetalt godt 1,1 millioner kroner via frikortet, altså næsten udbetalt en tredjedel af hele sidste års samlede beløb. Men det var altså før coronakris­en.

– Jeg tror på, at der med tiden vil komme endnu flere med. Og så falder administra­tions- omkostning­erne pr. person også automatisk, siger Ole Birk Olesen.

– Så er pengene godt givet ud?

– Det er de. Man kan jo altid arbejde på at få bragt administra­tionen ned, men det er stadig et lille beløb i forhold til, hvad man bruger på andre sociale indsatser, siger han.

 ??  ?? På bænken
En hjemløs at 4000 hj
På bænken En hjemløs at 4000 hj

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark