Ekstra Bladet

SÆT EN STOPPER FOR VENNETJENE­STERNE

Ritt Bjerregaar­d

-

40 år i politik troede jeg EFTER MERE END ikke, at jeg kunne blive chokeret over, hvordan embedsmænd beskytter og forfremmer hinanden.

Men historien om departemen­tschefen i Forsvarsmi­nisteriet Thomas Ahrenkiels forfremmel­se var alligevel langt over, hvad jeg havde regnet med kunne ske.

sag SOM DEPARTEMEN­TSCHEF HAVDE HAN på sag, hvor han fik demonstrer­et, at han ikke var sin opgave voksen. Snyd og bedrag, hvor han blev advaret uden at gøre noget og uden at informere ministeren i tide, selvom han havde fået besked fra Rigsrevisi­onen.

Han var selv inhabil i en sag om ekstra penge til den nuværende kone.

Der var mails, som han ikke havde fået åbnet! Jo, det sagde han virkelig.

som deALLIGEVE­L BLEV HAN SIDDENDE partements­chef, og det understreg­ede nok engang problemet med embedsværk­et – og måske især departemen­tscheferne, der – selvom de ikke passer deres arbejde, som de får en bedre løn for end den ansvarlige minister – alligevel får lov at blive siddende som departemen­tschefer.

Endelig blev det dog besluttet, at han skulle forlade sin stilling.

Det tog alt for lang tid, før den beslutning blev truffet, men det var godt, at den kom.

SIG, at der var tale om en belønDET VISTE ning. Han skal ikke degraderes og indtage en mere beskeden og i hvert fald mindre betydnings­fuld post, hvor han ikke kan begå så mange svigt.

Nej! Han skal nu være ambassadør. Jo, det er rigtigt nok, det skal han, og det er ikke en lille beskeden ambassadør­post, han er på vej til. Det er den post, der er den vigtigste for Danmark, nemlig Tyskland.

Den tidligere departemen­tschef Thomas Ahrenkiel skal være ambassadør i Berlin. Mon ikke der er flere end mig, der finder det helt og aldeles uforståeli­gt?

at få sådan en DET ER EN UDMÆRKELSE post – og så lige nu, hvor Tyskland indtager formandspo­sten i EU og i øvrigt har skiftet linje i den økonomiske politik.

Hvordan i alverden kan sådan noget ske? Det er åbenlyst, at Trine Bramsen som minister skulle af med ham, men hvem har dog fundet på, at han skulle belønnes?

Er der overhovede­t ingen i regeringen, der har tænkt over, hvad det er for et signal, man sender til alle de mennesker, der mister deres job uden overhovede­t at have været i nærheden af de svigt, som Thomas Ahrenkiel har?

embedssyst­emet, der slår til IGEN ER DET og sørger for deres egne helt uden hensyn til almindelig anstændigh­ed.

Politikern­e i Folketinge­t og i den socialdemo­kratiske regering må ikke blive ved med at bakke op om et system med vennetjene­ster mellem embedsmænd. Jeg mangler bare én grund til den forfremmel­se, Thomas Ahrenkiel har fået.

Politikern­e bør ikke finde sig i det – heller ikke, selvom det nok skal vise sig besværligt at lave om.

Mon ikke der er flere end mig, der finder det helt og aldeles uforståeli­gt?

 ??  ??
 ?? FOTO: ULRIK HASEMANN/ RITZAU SCANPIX ?? Ritt Bjerregaar­d er rystet over, at nu tidligere departemen­tschef Thomas Ahrenkiel er på vej til en ambassadør­post i Tyskland.
FOTO: ULRIK HASEMANN/ RITZAU SCANPIX Ritt Bjerregaar­d er rystet over, at nu tidligere departemen­tschef Thomas Ahrenkiel er på vej til en ambassadør­post i Tyskland.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark