Ekstra Bladet

Hvorfor tager det måneder

-

Danmark er et af verdens mest digitalise­rede lande. Derfor kan det undre, at det skal tage mere end fire måneder at udbetale de fastfrosne feriepenge.

Mon det i virkelighe­den handler om, at man – klog af skade (her tænker jeg på udbetaling­en af diverse støttekron­er til erhvervsli­vet uden voldsomt megen kontrol på nogle områder) – nu vil være sikker på, at man ikke udbetaler feriepenge til borgere, der måske skylder i skat, børnepenge, for fartbøder osv. uden først at trække det skyldige beløb.

Det skulle såmænd ikke undre mig. Erfaringen har lært mig, at det er helt normal praksis, at man her i landet koncentrer­er sig om de små fisk og lader de store svømme forbi.

Uanset at jeg evt. skulle tage fejl med hensyn til kontrollen, kan jeg ikke lade være med at tænke på, at de fire måneder da skal bruges til ét eller andet, og at det ikke kan undgå at betyde mange arbejdstim­er, der vel også på en eller anden måde skal finansiere­s.

Venstre har foreslået, at momsen i stedet nedsættes.

Jeg stemmer ikke på Venstre, men jeg er en ’ praktisk gris’, og jeg synes rent umiddelbar­t, at det er en meget nemmere løsning, der også straks ville give øget forbrug – især, hvis den – som foreslået – er tidsbegræn­set.

Og tænk, hvis man samtidig kunne lave en aftale med bankerne: Resten af 2020 er der mulighed for særligt fordelagti­ge lån, hvis de bliver brugt til f. eks. nyanskaffe­lser til boligen, håndværker­udgifter, ny bil – fortsæt selv. Anne Christians­en Veflinge

 ?? MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Anne Christians­en forstår ikke, hvorfor det skal tage fire måneder at udbetale feriepenge­ne.
MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK Anne Christians­en forstår ikke, hvorfor det skal tage fire måneder at udbetale feriepenge­ne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark