Ekstra Bladet

DRØMMEN KNUST AF BRAND

Zeqa og Nickie mistede seks års arbejde, da ild i frituregry­de i går ødelagde alt

- EMMELY SMITH MARIE LADE FOTO: KENNETH MEYER es@ eb.dk; lade@ eb.dk

Partnerne Nickie Mydung og Zeqa Haziri var sammen med de ansatte ved at gøre deres nye restaurant på Vesterbrog­ade 56 i København klar til den helt store åbning i dag.

Familie, venner og partnere var inviteret, og de var netop ved at få styr på de sidste forberedel­ser, da uheldet skete. – Den indbyggede frituregry­de begyndte at blive alt for varm, men på grund af en fejl i elektronik­ken ville den ikke slukke, fortæller Nickie Mydong, mens hun og medejeren står sammen ude i blæsevejre­t og iagttager deres nu ødelagte livsværk.

Intet at gøre

– Vi forsøgte at slukke for hovedafbry­deren, men heller ikke det hjalp. Det blev varmere og varmere. Da den begyndte at udvikle røg og brænde, skyndte vi os at få personalet i sikkerhed og ringede til brandvæsne­t, fortæller de.

Spredte sig

Mens beboerne over restaurant­en også blev alarmeret og forsamlede sig på Vesterbrog­ade, spærrede politi og beredskabe­t gaden af.

– Ilden kom hurtigt under kontrol, og der var heldigvis ingen, der kom til skade, bekræfter vagtchef ved Københavns Politi Jesper Frandsen til Ekstra Bladet.

Han medgiver, at branden formentlig­t er opstået i frituren, hvorefter ilden muligvis har spredt sig til et ventilatio­nsrør.

Skulle holde kæmpe fest

Tilbage står partnerne Nickie Mydung og Zeqa Haziri og ved ikke, hvad der nu skal blive af åbningen af deres helt nye restaurant.

– I seks år har vi knoklet for det her. Hele opsparinge­n er brugt til at starte det her op, og vi har lavet alt selv. Malet og bygget det hele op. Og nu er det ødelagt. Jeg har slet ikke ord for, hvordan det føles, siger den dybt berørte Nickie Mydung.

Hun kæmper for at holde tårerne tilbage:

– Jeg vil ikke græde. Vi skal starte forfra igen, men vi skal nok klare den.

På nuværende tidspunkt ved de to restaurant­ejere ikke, om det bliver muligt at åbne i dag.

– Vi aner ikke, hvad der skal ske. Det kan vi ikke tage stilling til lige nu. Men vi er stærke, så vi skal nok få bygget det op igen. Vi kommer tilbage, fastslår hun.

 ??  ?? Kæmper videre
– Jeg vil ikke græde. Vi skal starte forfra igen, men vi skal nok klare den, siger Nickie Mydung, der her står sammen med Zeqa Haziri foran den brandhærge­de restaurant.
Kæmper videre – Jeg vil ikke græde. Vi skal starte forfra igen, men vi skal nok klare den, siger Nickie Mydung, der her står sammen med Zeqa Haziri foran den brandhærge­de restaurant.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark