Ekstra Bladet

1- 0 TIL BUREAUKRAT­ERNE

-

EN LIGETIL OG udstrakt hånd til landets hjemløse er endt i et absurd bureaukrat­i. ❘gen står det 1- 0 til Djøf-vældet, og hvis det ikke var så trist, ville man slå sig på lårene over, hvor molboagtig­t vi kan skrue tingene sammen herhjemme. Selv den mest

... enkle hjælp til dem, der trænger allermest

HJEMLØSE KAN FÅ et socialt frikort, så de kan få en lille nem tjans og tjene nogle penge, uden at arbejdsgiv­eren skal sætte det helt store apparat i sving med feriepenge, ATP, ferieregle­r osv.

Det vedtog Folketinge­t i 2018, og forslaget blev båret igennem af Liberal Alliance. Hvor lød det bare godt, jublede et bredt flertal. et socialt frikort og finde sig nogle småjobs med

anvendt korhurtigt tjente penge. Men kun 372 har tet.

TO HJEMLØSE, □kstra Bladet har talt med, synes, det er en god ordning – den ene har bare aldrig hørt om den. Den anden fik kun nys om den via sin søster.

ÅBENBART HAR bureaukrat­erne haft næsen så højt op i egen rumpe med at opfinde et dyrt, nyt it- system til lejlighede­n, lave skemaer og regler, at de lige har glemt at lave reklame for ordningen.

Huskede de lige at indrykke helsidesan­noncer i Hus Forbi, og huskede de at minde kommunerne og herbergern­e om, at hver gang de er i kontakt med en hjemløs, så mind lige vedkommend­e om,

kan man tjene en god skilling – og få en lilat hér letå ind på arbejdsmar­kedet? ❘kke det, der ligner, tyder det på.

LIBERAL ALLIANCES snart eneste medlem i Folketinge­t, Ole Birk Olesen, mener stadig, det er en god ordning. Fint nok – han plejer at jorde alt, der ikke giver kroner og ører. Hvad med, om han selv fik puffet et af partiets få guldkorn i omdrejning­er?

SOCIALMINI­STER ASTRID KRAG svarer ( naturligvi­s på mail), at på den ene side og på den anden side og bla bla bla. Ordningen er god og godt modtaget, men der har været ’ udfordring­er med tung administra­tion’, konstatere­r hun meget rigtigt.

NU KUNNE EN DEL hjemløse måske få blod på tanden ved at læse alt dette. Men ...

’ DET VIGTIGSTE ER, at vi hjælper udsatte mennesker, og her skal vi nøje vurdere, hvordan vi bruger kræfterne bedst,’ slutter hun.

Oversat til dansk: Hun vil ikke løfte en finger for ordningen.

Læs reportagen på side 12-13.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Emil Steenholt, der har været hjemløs siden 1999, har aldrig hørt om det sociale frikort.
FOTO: ANTHON UNGER Emil Steenholt, der har været hjemløs siden 1999, har aldrig hørt om det sociale frikort.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark