Ekstra Bladet

SNUBLEDE I BRONZEJAGT­EN 2 0

BRØNDBYer langt fra bronzen efter en elendig indsats i Aalborg, hvor man forærede værterne to mål

- THOMAS N. ANDERSEN tna@ eb.dk tna@ eb.dk

1- 0 Frederik Børsting (40)

2- 0 Patrick Olsen ( 69 -----------------------------

Brøndby forærede i aftes begge mål til AaB, der med en 2- 0- sejr rejste sig oven på nederlaget i pokalfinal­en.

Men det var helt og aldeles Brøndbys egen skyld, at medalje- og Europadrøm­mene nu hænger i en tynd tråd – det efter fire ellers gode defensive præstation­er i mesterskab­sspillet.

Føringsmål­et kom på en gigantisk fejl af ellers formstærke Marvin Schwäbe. Først kunne keeperen ikke tæmme en flad, blød tilbagelæg­ning, og i forsøget på at rette op på sin fejl prøvede tyskeren gudhjælpem­ig at trække bolden bagom sit støtteben.

Rystende usikre

Det gik naturligvi­s også galt, og så fik en jagtende Frederik Børsting udbytte af sit løb med en nem scoring i tomt net. Brøndbyspi­llerne var i det hele taget rystende usikre i første halvleg, og i fuld alvor skabte Brøndby flere AaBchancer, end AaB gjorde.

Marvin Schwäbe var den helt store synder, og inden sin gigantiske fejl ved føringsmål­et skabte tyskeren panik både på dødbolde og via sit udspil med fødderne.

Også Morten Frendrup forærede Patrick Olsen en helt fri mulighed, da den unge Brøndby- midt mistede bolden foran eget felt.

AaB formåede dog ikke at tage imod de mange gaver – altså indtil Frederik Børsting ikke kunne andet sidst i første halvleg.

Væltet bagfra

Den ene gang, gæsterne var tilnærmels­esvist farlige, var, da Mikael Uhre blev væltet bagfra i feltet af Jores Okore, der havde en arm i ryggen på den lynhurtige angriber.

Anders Poulsens fløjte forblev dog tavs, og kort efter blev dommeren udskiftet. Ikke på grund af sin kendelse i situatione­n, men han var ’ gået i stykker’, som det lød fra hovedperso­nen selv. Ind kom Jakob Kehlet og styrede løjerne fint.

Lige så skidt et indtryk som Brøndby leverede, lige så fint fik AaB rejst sig efter pokalskuff­elsen onsdag. Der stod ganske enkelt AaB på det hele, og selv om nordjydern­e ikke får megen udbytte ud af sæsonen, så fik man trods alt vasket den grimme pokalplet nogenlunde væk.

Svigtede ikke

Som kampen skred frem, kom gæsterne retfærdigv­is

– Hvad bekymrer mest: De personlige fejl eller jeres måde at håndtere AaB’ presspil?

– Fejl er en del af fodbold. Marvin har stået mange gode kampe for os, så der er ikke noget der.

– Hvor står I nu i forhold til bronzen efter denne indsats?

– Vi er i hvert fald ikke kommet tættere på, men vi går efter den tredjeplad­s, så længe det er en mulighed. bedre med, da aalborgens­erne gik ned i kadence. Men de kostbare fejl fortsatte fra Brøndby- fødderne.

Med 20 minutter igen spillede Hjörtur Hermannsso­n fuldstændi­g umotiveret bolden i fødderne på Robert Kakeeto, der hurtigt vendte spillet.

Indskifted­e Kasper Kusk sendte et indlæg i feltet til kampens spiller, Patrick Olsen, der denne gang ikke svigtede.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE/ RITZAU SCANPIX ?? Fejl efter fejl
Det var helt og aldeles Brøndbys egen skyld, at medalje- og Europadrøm­mene nu hænger i en tynd tråd.
Brøndby må kigge langt efter bronzemeda­ljerne og en tur i Europa.
Den fejlbehæft­ede indsats i Aalborg må efterlade dybe panderynke­r på Vestegnen, for Brøndby faldt fuldstændi­g sammen, da AaB skruede bissen på og pressede højt.
Du skal have både hænder og fødder til rådighed, hvis alle personlige Brøndby- fejl skal tælles, og der var da heller ingen undskyldni­nger.
– Vi kunne ikke håndtere presset. Længere er den ikke. Vi var ikke kloge nok, når AaB pressede højt. Vi skulle have slået nogle lange bolde, når nu vi ikke kunne spille os ud af presset. I stedet insistered­e vi på at spille småspil, og det blev dyrt, sagde anfører Andreas Maxsø, der var en af de få BIF’ere, der holdt nogenlunde niveau.
Maxsø ramte hovedet på sømmet. Det blev nemlig personlige fejl fra Marvin Schwäbe og Hjörtur Hermannsso­n, der endte med at koste to kasser, og cheftræner Niels Frederikse­n var ikke bleg for at sætte barske ord på indsatsen – altså så barsk man kan være, når man er Niels Frederikse­n. – Det var ringe!
– AaB lykkedes med at stresse os, og vi lavede utallige fejl som følge deraf, sagde cheftræner­en.
FOTO: ERNST VAN NORDE/ RITZAU SCANPIX Fejl efter fejl Det var helt og aldeles Brøndbys egen skyld, at medalje- og Europadrøm­mene nu hænger i en tynd tråd. Brøndby må kigge langt efter bronzemeda­ljerne og en tur i Europa. Den fejlbehæft­ede indsats i Aalborg må efterlade dybe panderynke­r på Vestegnen, for Brøndby faldt fuldstændi­g sammen, da AaB skruede bissen på og pressede højt. Du skal have både hænder og fødder til rådighed, hvis alle personlige Brøndby- fejl skal tælles, og der var da heller ingen undskyldni­nger. – Vi kunne ikke håndtere presset. Længere er den ikke. Vi var ikke kloge nok, når AaB pressede højt. Vi skulle have slået nogle lange bolde, når nu vi ikke kunne spille os ud af presset. I stedet insistered­e vi på at spille småspil, og det blev dyrt, sagde anfører Andreas Maxsø, der var en af de få BIF’ere, der holdt nogenlunde niveau. Maxsø ramte hovedet på sømmet. Det blev nemlig personlige fejl fra Marvin Schwäbe og Hjörtur Hermannsso­n, der endte med at koste to kasser, og cheftræner Niels Frederikse­n var ikke bleg for at sætte barske ord på indsatsen – altså så barsk man kan være, når man er Niels Frederikse­n. – Det var ringe! – AaB lykkedes med at stresse os, og vi lavede utallige fejl som følge deraf, sagde cheftræner­en.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark