Ekstra Bladet

BEVARER OPTIMISMEN

Begge Haas- racere udgik af sæsonpremi­eren med bremsedefe­kter. Alligevel mener Kevin Magnussen, at holdet er et langt bedre sted end i fjor

- JONAS HÜTTEL hut@ eb.dk

Ser man på billedet, kan det være svært at forstå hvorfor, men midt i alle sine frustratio­ner over at være udgået med gennemkogt­e bremser, var Kevin Magnussen ved godt mod.

Når man tager alle omstændigh­eder i betragtnin­g, er der grund til forsigtig optimisme hos Haas.

Sæsonen bliver IKKE som i 2018, hvor Haas ofte var bedste midterhold, men efter at have kørt et halvt grandprix i Østrig, lader det heller ikke til at blive som i fjor, hvor kørerne duoen altid stod stille om søndagen.

– Vi har en racerbil nu! Vi kører ikke bare to omgange og falder så bagud. Vi gør fremskridt, sagde Kevin Magnussen efterfølge­nde.

11 gennemført­e

Kun 11 biler gennemført­e, Valtteri Bottas vandt for Mercedes, og McLarens Lando scorede en podieplads, som også Racing Points Sergio Perez var i spil til.

Ergo var det en misset mulighed for Haas og dårlig timing, at bremserne stod af i begge sider af garagen.

Det er bedre end sidste år

– Vi har ikke en bil, der kan kvalificer­e sig vildt godt, men vi har en bil, der kan gøre ræs. Det er virkelig det, vi har stræbt efter. Vi skal se på, hvor vores store partner, Ferrari, er i feltet, og hvor vi er. Hvis man kigger sådan på det, er det ret imponerend­e, hvor vi er, siger Magnussen.

Heldig andenplads

Før kaos, tilfældigh­eder og safetycars heldigt udløste en heldig andenplads til Charles Leclerc, kunne monegasker­en hverken overhale McLaren eller Racing Point.

Sebastian Vettels tiendeplad­s siger alt om teamets problemer.

Kevin Magnussen hæfter sig ved, at han havde noget at skyde med. Både i forsvar og angreb.

– Nu har jeg en bil, hvor jeg med en god første omgang kan kæmpe den hjem. Komme nogle positioner frem, stikke albuerne ud og få nogle point hjem. Det er bedre end sidste år, siger han.

Bremseprob­lemer

Premierens specifikke problem var kølingen af bremserne. Haas var gået for aggressivt til værks for at presse topfarten op. Jo mere, man køler, jo mere luftmodsta­nd, hvilket går ud over hastighede­n.

Det viste sig tidligt hos begge kørere, hvorfor der skulle spares på dem, hvilket går ud over omgangstid­erne.

Alligevel holdt Magnussen stand mod Williams, Alfa Romeo, og Renaults Esteban Ocon som pressede bagfra. Uden bremseprob­lemer havde Alpha Tauri også været inden for rækkevidde efter danskerens overbevisn­ing.

– Når du sparer bremser, slipper du gassen og ruller hen mod bremsezone­n, før du bremser. Så der er et hul fra fuld gas til bremse. Det hul blev jeg bedt om at gøre større og større; til sidst var vi tæt på 100 meter. Så ligger du og kører mormorkørs­el og kan ikke køre ræs, forklarer Magnussen.

Ingen fart i løbet

Danskerens teamkammer­at havde samme problemer med kølingen og var ikke helt så glad for sin oplevelse med bilen. Men hans problemer startede allerede på formations­omgangen, fortalte Romain Grosjean til Ekstra Bladet.

– Jeg havde ingen fart i løbet. Til sidst kunne jeg slet ikke følge Williams. Kevin var i en bedre situation, men da vi fandt nogle problemer med min bil efterfølge­nde, er det måske en god forklaring. Fredag var vores fart i løbstrim på linje med Alpha Tauri, så jeg glæder mig til at vende tilbage i næste uge og gøre det bedre, siger han.

Vi har en racerbil nu! Vi gør fremskridt

 ?? FOTO: STEVEN TEE/ LAT IMAGES ?? Gennemkogt­e bremser
Kevin Magnussen måtte udgå af sæsonens første løb på grund af bremseprob­lemer.
FOTO: STEVEN TEE/ LAT IMAGES Gennemkogt­e bremser Kevin Magnussen måtte udgå af sæsonens første løb på grund af bremseprob­lemer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark