Ekstra Bladet

PENGEOPGØR­MULIGTMOTI­V

-

□t opgør om penge kan være et muligt motiv i sagen om det uopklarede drab.

Politiet har betegnet drabet som et opgør i et kriminelt miljø, men har ikke tidligere villet gå i detaljer med mistankern­e.

Nick Jørgensen tilhørte ikke en rockerklub eller bande, men færdedes i et barskt miljø, der er kendt af politiet, og hvor man ofte selv ordner tingene.

En konflikt om penge

Offerets farbror John Holm Jørgensen har været tæt på nevøen hele hans liv og siger til □kstra Bladet, at Nick i tiden op til drabet var optændt af en konflikt om penge, at nogen skyldte ham et stort beløb.

Det førte til, at Nick Jørgensen ved flere lejlighede­r i tiden før drabet opsøgte nogle bestemte personer på Vestsjælla­nd og havde nogle dramatiske konfrontat­ioner med dem, fordi han følte sig snydt.

□fterforskn­ingsleder Kim Løvkvist, Midt- og Vestsjælla­nds Politi, bekræfter over for □kstra Bladet, at politiet er bekendt med den historie.

– Det er selvfølgel­ig noget, vi har kigget ind i og haft som en tese, at det kunne være et muligt motiv. Men vi har kigget på mange ting og vendt andre mulige motiver.

– Vi skal efterforsk­e objektivt og finde de beviser, der kan lede os til gerningsmæ­ndene. Det er desværre ikke lykkedes for os endnu, siger efterforsk­ningsleder­en.

Han understreg­er, at politiet løbende har fået en del henvendels­er og tips, og at ’sagen endnu ikke er slut’.

– Var det gerningsmæ­ndenes hensigt, da de mødte op, at dræbe ham?

– Det er svært at spå om, men ikke nødvendigv­is sådan, det er. Der kan være tale om, at man ville ud og afstraffe ham, og at det gik over gevind, siger Løvkvist blandt andet med henvisning til offerets skader og skuddenes placering, som han ikke vil nærmere ind på.

Aldrig bange for nogen

❘følge farbrodere­n John Holm Jørgensen var nevøen aldrig bange for nogen eller noget.

Som da en mand trak en kniv mod Nick Jørgensen på et kræmmermar­ked, og han blot stod stille, trak sin trøje op og sagde: ’Stik her, hvis du tør’.

– Hvis du ringede til Nick klokken fire om morgenen, fordi du havde problemer, ville han stå hos dig fem minutter efter. Men hvis nogen tog røven på ham og ikke overholdt en aftale, kunne det få ham til at tænde af som et monster, siger farbrodere­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark