Ekstra Bladet

Sommeren kom blæsende

Mange steder kunne man i går ikke mærke, at kalenderen siger juli måned

- EMMELY SMITH es@ eb.dk

I går havde DMI varslet ’ en cocktail af blæst og kraftige vindstød’, og mange steder kunne man ikke for alvor fornemme, at sommeren er over os. Det var i hvert fald en noget blæsende variant, der kunne mærkes.

Flere strandhuse i Blokhus og ved Løkken blev tidligt i aftes ramt af høje bølger forårsaget af forhøjet vandstand. I en video på TV 2 Nord kunne man se, at en gruppe personer står ved et af husene og trækker i reb fastbundet til huset for at forhindre, at det glider i vandet.

Over alle have

I Blokhus måtte livreddert­årnet også give op. ’ Mon ikke det er over alle have i morgen. Den normalt brede sandstrand er blevet til et frådende hav’, skrev læseren Troels Rottbøll til Ekstra Bladet.

Forsvaret var ude med en helikopter på Ulvshale på Møn, hvor de ledte efter en person i havet efter meldinger fra vidner, der mente at have set en person eller et paddleboar­d i vandet.

Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at vejret derude er voldsomt.

– Det blæser frygteligt meget, og der er fralandsvi­nd, hvilket betyder, at der først er bølger, når man kommer længere ud. Det er netop det, der kan være farligt, hvis man pludselig driver udad, fortalte han.

Problemfyl­dt camping

Især campingpla­dser er udsatte under vejr som i går, hvor teltduge og pløkker kæmper mod vinden.

Mads Clausen er taget på camping med sin kæreste, deres ene fælles barn på to år og hans børn på 12 og 14. Det er tredje gang, de besøger campingpla­dsen, men første gang de oplever sådan et vejr.

– Vi har altid haft sol og sommer og fantastisk vejr, så det havde vi selvfølgel­ig håbet på, siger Mads Clausen.

Familien er taget på camping, fordi de – på grund af corona – ikke mente, de kunne rejse til udlandet. De har været nødt til stort set at pakke deres markise væk på grund af blæsten, så de har langt fra haft mulighed for at opholde sig udenfor som forventet.

Vi har måttet sidde inde i campingvog­nen meget af tiden

Begrænsnin­ger

– Det giver nogle begrænsnin­ger. Vi har måttet sidde inde i campingvog­nen meget af tiden. Vi håber, at det bliver bedre, så vi kan være her, uden at det bliver stressende at skulle finde på løsninger mod blæsten hele tiden. De næste par dage bliver det nok lidt stramt, siger han.

– Men vi får hygget os alligevel.

I dag kan ifølge DMI’s landudsigt forvente jævn til hård vind omkring vest, ved kysterne i den nordlige del af landet stedvis op til kuling, med kraftige vindstød.

 ??  ??
 ?? FOTO: PER LANGE ?? I Blokhus Strand måtte livreddert­årnet give op.
FOTO: PER LANGE I Blokhus Strand måtte livreddert­årnet give op.
 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Kraftige vindstød med sand og saltvand er ikke behagelige.
FOTO: CLAUS BONNERUP Kraftige vindstød med sand og saltvand er ikke behagelige.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark