Ekstra Bladet

SYND FOR KVINDERNE

- Henrik Skov Th. Dahls Vej Esbjerg

Ingen tør sige det. Når kvinder går ind i maskuline sportsgren­e: Det kan være fodbold, vægtløftni­ng, bodybuildi­ng, cykelsport på Tour de Francenive­au, boksning. Disse sportsgren­e belønner og forherlige­r maskuline værdier: stor muskelmass­e, hurtighed, råstyrke og maskulin konfrontat­ion ( hård nærkontakt).

Derfor vil eliten inden for disse her – ellers mandige – sportsgren­e tiltrække piger, der ligner og opfører sig som mænd. Lesbiske – eller som de selv kalder sig, lebber – er tiltrukket af kvinder som vi mænd.

Med deres mandlige træk kan de dominere sporten og opnå høj status hos de andre piger

Jeg har absolut intet imod lesbiske. Men de har altså et relativt højt mandligt testostero­nniveau, og mange ligner også ligefrem mænd ( det kan de ikke gøre for). Der er ingen tvivl om, at mange lesbiske finder en fin plads i disse her maskuline sportsgren­e.

Med deres mandlige træk kan de dominere sporten og opnå høj status hos de andre piger. Når en stor, muskuløs vægtløfter­kvinde svinger 220 kilo i luften, og man hører en vis mandlig brølen, og i tv’s nærbillede ser man skægvækste­n: Det er meget feminint – ligefrem kvindeligt.

Jeg så pokalfinal­en i damefodbol­d på DR1 lørdag ( blodfattig kamp). Jeg tør næsten ikke komme med den evige mandlige kliché: Der var for mange huller i forsvaret. Men de skriger jo helt vildt, de der damer, mens de dribler med de lange dameben. Mange mænd ville udbryde: Man skulle ligefrem tro, man var i hjemlige omgivelser.

Tilbage til den kvindelige pokalfinal­e i fodbold. En episode: En af de kvindelige spillere tager bolden sejrssikke­rt ned med brysterne og sender derefter en vild skævert videre ( en Jesper Olsen). Derefter holder hun lige hånden for det ene næsebor, og med det andet næsebor sender hun en ordentlig grønhakker mod plænen. Meget feminint, må man sige.

Jeg tror desværre, at mange piger/ kvinder i ligestilli­ngens navn presses ind i sportsgren­e, som naturligt tilhører os mænd. Jeg synes, det er synd for kvinderne.

 ?? FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX ?? To af Danmarks mest dominerend­e kvindeklub­ber, Fortuna Hjørring og Brøndby.
FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX To af Danmarks mest dominerend­e kvindeklub­ber, Fortuna Hjørring og Brøndby.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark