Ekstra Bladet

’ Det er skod, når man har smagt det søde liv’

- NANNA BAY MADSEN nbm@ eb.dk

Jeg følte mig uretfærdig­t behandlet, for jeg elskede det, jeg lavede

HIT PÅ HIT - SÅ RAMTE NEDTUREN: Der er sket meget med Alex Ambrose, siden han medvirkede i ' Popstars' i 2002 - i dag er han tilbage som pædagogmed­hjælper

Det skabte stor opmærksomh­ed, da pædagogmed­hjælperen Alex Ambrose medvirkede i talentshow­et ' Popstars' på TV2 tilbage i 2002.

Her valgte han nemlig at forlade sangkonkur­rencen, nærmest inden den var begyndt, og dermed missede han chancen for at vinde en pladekontr­akt og et solidt startskud til en mulig karriere i musikkens verden.

Den tidlige exit begrundede han selv med, at han var utilfreds med den musikalske retning i programmet.

Selvom Alex Ambrose, der i dag er 41 år, ikke nåede at medvirke i programmet særligt længe, tog hans musikalske karriere alligevel for alvor fart efter programmet, hvor han blev opdaget af Nik og Jay og deres pladeselsk­ab, Nexus. Han kunne derfor efter kort tid lægge sit job som pædagogmed­hjælper på hylden for at satse 100 procent på musikken.

Pludselig stille

Siden da ændrede Alex Ambroses liv sig med rekordfart radikalt. Med hits som ' So Beautiful' ( 2003), ' Os to' ( 2005) og ' Ta' det tilbage' ( 2006) turnerede han først på natklubber­ne og siden på flere af landets større scener både alene og sammen med Nik og Jay, som også var med på en gæsteoptræ­den på hans største hit, ' Hvad nu hvis' ( 2007).

Men bedst som karrieren kørte på skinner, og pengene væltede ind på kontoen, blev der pludselig stille fra Alex, og i flere år er det ikke meget, man har hørt til den tidligere ' Popstars'- deltager eller hans musik.

I dag fortæller han, hvorfor han pludselig forsvandt fra spotlyset. Den beslutning var ifølge ham bestemt ikke frivillig.

– Efter jeg havde lavet ' Hvad nu hvis', skete der et eller andet. Fra den ene dag til den anden blev jeg boykottet af radioen, og de spillede ikke længere min musik, selvom jeg blev ved med at lave nyt og pushe for det.

En rigtig musiker?

– Pludselig var jeg bare ude, og jeg havde ingen anelse om hvorfor. Jeg havde lidt fornemmels­en af, at der var en tanke om, at jeg ikke var en rigtig musiker, fordi jeg havde været med i det program, og fordi jeg var anderledes. Men det er bare noget pis, lyder det fra Alex, der har svært ved at skjule sin frustratio­n, da samtalen falder på netop dét emne.

– For mig er det helt hul i hovedet, at man bliver taget af radioen efter sit livs største hit. Jeg var megasur over det, og jeg følte mig uretfærdig­t behandlet, for jeg elskede det, jeg lavede.

Da der stadig skulle mad på bordet, valgte Alex hurtigt derefter at gå tilbage til sit job som pædagogmed­hjælper.

– Jeg var nødt til at tjene penge, og så gik jeg tilbage som pædagogmed­hjælper. Men det var super- nederen pludselig at skulle til at arbejde så meget med noget, som ikke har så stor interesse, som musikken har. Det er skod, når man har smagt det søde liv.

 ?? PRIVATFOTO ?? De ringer bare
Alex vil meget gerne have gang i sin musikalske karriere igen. – De må godt invitere mig til ' Toppen af poppen'. De ringer bare, siger han med et grin.
PRIVATFOTO De ringer bare Alex vil meget gerne have gang i sin musikalske karriere igen. – De må godt invitere mig til ' Toppen af poppen'. De ringer bare, siger han med et grin.
 ?? FOTO: IFANN KHAN ?? – Jeg har ikke lyst til at arbejde 30 timer om ugen som pædagogmed­hjælper, som jeg gør nu. Jeg har lyst til at lave musik, siger Alex.
FOTO: IFANN KHAN – Jeg har ikke lyst til at arbejde 30 timer om ugen som pædagogmed­hjælper, som jeg gør nu. Jeg har lyst til at lave musik, siger Alex.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark