Ekstra Bladet

FRANKS MIRAKEL

BESKEDENT BUDGET: Thomas Frank kan skrive fodboldhis­torie, hvis danskerklu­bben Brentford rykker op i Premier League

- MADS GLENN WEHLAST mgw@ eb.dk

Kan man med et beskedent spillerbud­get skabe et mandskab, der spiller med om oprykning til Premier League?

Svaret er ja. I hvert fald når træneren er Thomas Frank, og klubben er Brentford.

Det er faktisk lidt af et mirakel Thomas Frank er i færd med at skabe i den lille Londonklub.

For med et anslået spillerbud­get i niveauet 130- 140 millioner kroner er Brentford blandt de klubber med det sjette- syvende laveste spillerbud­get i Championsh­ip.

Alligevel spiller de med om oprykning til Premier League. De får helt sikkert to playoff- kampe og muligvis finalen om én milliard kroner på Wembley.

Kollektive­ts triumf

– Vi har vores drømme, men vi fjerner vi ikke vores fokus fra, hvad det handler om; at vinde den næste kamp, siger Thomas Frank til Ekstra Bladet.

– Penge er så afgørende i topfodbold. Op imod 70 procent af din sportslige succes handler om de økonomiske midler, du bruger på dit hold. De sidste 30 procent handler om det, vi kan påvirke: Træningen, kulturen og forberedel­sen. Her har vi skabt en fantastisk mentalitet, hvor alle hylder kollektive­t, forklarer Brentford- træneren.

Brentford er en lille fisk i det store fodboldbil­lede.

Klubben henter ofte unge og relativt ukendte talenter, der får plads til at udfolde sig. Alternativ­t går de på rov hos mindre engelske klubber og udvikler spillerne. Som det er sket med topscorer Ollie Watkins og Ethan Pinnock.

Siden genstarten efter coronapaus­en har Brentford hentet fire sejre med samlet 9- 0. Faktisk er de seneste fem vundet med imponerend­e 14- 0.

– Det er klubrekord, har jeg hørt. Men det kan vi ikke bruge til så meget, hvis vi ikke vinder noget eller rykker op, siger han med et skævt smil.

Angrebsduo med 52 mål

Thomas Frank har ikke kun skabt et hold, der udfordrer de bedste i rækken. Han har formet en kultur i Brentford, hvor holdet er stjernen.

– Vi kan slet ikke bruge egoister, men vi vil gerne have individual­ister.

Aktuelt har han både ligaens bedste offensiv og defensiv. De tre offensive trumfer Said Benrahma, Ollie Watkins og Bryan Mbeumo har scoret 52 af holdets 73 træffere.

– Hele holdet har brugt rigtig meget energi på at blive bedre til at forsvare. Det er lykkes nu, hvor vi har ligaens stærkeste defensiv, forklarer Thomas Frank.

Premier League er ikke

Her har vi skabt en fantastisk mentalitet, hvor alle hylder kollektive­t

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark