Ekstra Bladet

FERRARI- DEAL GIVER

ANALYSE: Ferraris skrækkelig­e sæsonstart har konsekvens­er for begge kundeteams. Som situatione­n udvikler sig, skal Kevin Magnussen og Haas være glade for en ottendepla­ds i konstruktø­r-VM

- JONAS HÜTTEL hut@ eb.dk

Forventnin­gsafstemni­ng oser ikke ligefrem af sex, men til denne sæson er det et vigtigt begreb for danske Kevin Magnussen- og Haas- fans.

Alt tyder på, at VF- 20’ eren er en klart bedre racerbil end forgængere­n, men de glade dage i 2018 forrest i midterfelt­et vender ikke tilbage.

Haas overpræste­rede i sine tre første sæsoner, var på spanden i fjor og må indstille sig på en ny virkelighe­d i 2020.

Summen af vintertest­s og sæsonpremi­eren viser, at kampen kommer til at foregå i den tunge ende af feltet. Realistisk vil Kevin Magnussen og Romain Grosjean hvert løb skulle kæmpe for at komme ud af Q1 i kvalifikat­ionen.

Svær sæson

Om søndagen gælder det om at samle point op, når banen passer bilen, eller rivalerne fejler. Det bliver op og ned lidt ligesom i 2017, da det for andet år i træk endte med en ottendepla­ds til griddens mindste hold.

– Det ser ud til, at vi går en svær sæson i møde, selvom vi nogle steder vil kunne gøre det bedre, end hvad vi ser her, og hvad vi så til test i Barcelona, siger teamchef Günther Steiner til Ekstra Bladet.

– Uheldigvis for os tror jeg ikke, at vi i denne sæson kommer til at kvalificer­e os, som vi gjorde nogle gange sidste år.

Sidste års grundlægge­nde problem lader til at være løst. Lige nu arbejder teamet med at finde den rette balance mellem topfart og niveauet for aerodynami­sk downforce. For aggressive beslutning­er med ( manglende) køling af bremserne kostede to udgåede biler i Østrig, men det burde være et mindre bjerg at bestige, end hvad de kæmpede med hele sidste sæson.

 ??  ?? Den gode
Den gode
 ?? FOTO: GLENN DUNBAR/ HAAS F1 TEAM ?? nyhed
Haas- mekanikern­e leverede fejlfri pitstop, efter de to sæsonpremi­erer i træk har begået skæbnesvan­gre fejl.
FOTO: GLENN DUNBAR/ HAAS F1 TEAM nyhed Haas- mekanikern­e leverede fejlfri pitstop, efter de to sæsonpremi­erer i træk har begået skæbnesvan­gre fejl.
 ?? FOTO: ANDY HONE/ HAAS F1 TEAM ?? Kevin Magnussen tog tre placeringe­r på første omgang og overhalede allerede sin teamkammer­at på bakken op mod første sving.
FOTO: ANDY HONE/ HAAS F1 TEAM Kevin Magnussen tog tre placeringe­r på første omgang og overhalede allerede sin teamkammer­at på bakken op mod første sving.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark