Ekstra Bladet

I splid med sig selv: Rent rundtosser­i hos DF og K

-

– Aarhus Kommune er i kamp med sig selv. Vi har en forvaltnin­g, som har krævet fogedforbu­d – og så har vi 29 ud af 31 medlemmer af byrådet, som egentlig ville have optagelser­ne frem.

– Når først de billeder er optaget, så kan man ikke holde dem tilbage, siger Venstres medlem af Sundheds- og Omsorgsudv­alget, Hans Skou.

Pape: Læg det frem

Han har i byrådet kæmpet for at få de skjulte TV2- optagelser frem. Til gengæld er DF og Konservati­ves roller meget tvetydige.

Efter Ekstra Bladet offentligg­jorde optagelser­ne med 90- årige Else har politikere på Christians­borg stået i kø for at fordømme både plejesvigt­et og landsrette­ns fogedforbu­d.

Herunder K- formand, Søren Pape, og DF’s ældreordfø­rer, Karina Adsbøl.

– Man går mere op i at forbyde, at det kommer ud til offentligh­eden, end at lægge det åbent frem. Aarhus Kommune skulle sige: ’ Lad os få vist den udsendelse – lad os bøje nakken, undskylde og gøre det bedre i fremtiden,’ siger Søren Pape.

Men i Aarhus var Konservati­ves to byrådsmedl­emmer rent faktisk de eneste, som var imod at få de forbudte optagelser frem.

DF’er ansvarlig

Om optagelser­ne siger Karina Adsbøl:

– Jeg er virkelig rystet. Det er så ubærligt, som noget kan være.

Men det var netop Sundheds- og Omsorgsfor­valtningen i Aarhus med DFrådmand Jette Skive i spidsen, som fik nedlagt fogedforbu­d mod TV2- dokumentar­en.

En kendelse, som Jette Skive siden har glædet sig over, samtidig med, at hun som medlem af byrådet vil have TV2- dokumentar­en vist.

 ?? FOTO: PETER KLINT/ RITZAU SCANPIX ?? Jette Skive fra Dansk Folkeparti lod som rådmand sin forvaltnin­g gå i retten for at kræve TV2- optagelser­ne forbudt, selvom hun i dag siger, at hun hele tiden har ønsket dem offentligg­jort.
FOTO: PETER KLINT/ RITZAU SCANPIX Jette Skive fra Dansk Folkeparti lod som rådmand sin forvaltnin­g gå i retten for at kræve TV2- optagelser­ne forbudt, selvom hun i dag siger, at hun hele tiden har ønsket dem offentligg­jort.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark