Ekstra Bladet

21 studerende dræbt i busulykke

-

21 personer er dræbt i KINA: en busulykke i Kina.

Blandt passagerer­ne ombord var adskillige studerende på vej til den berygtede gaokao- prøve, som er afgørende for at komme ind på Kinas topunivers­iteter.

Det oplyser myndighede­r ifølge nyhedsbure­auet AFP. Bussen røg igennem autoværnet og røg ned i Hongshan- søen i Guizhoupro­vinsen i det sydvestlig­e Kina. Ud over de 21 dødsfald er 15 personer tilskadeko­mne. Alle de tilskadeko­mne bliver behandlet på hospitalet. Det vides ikke, om ulykken skyldes de store mængder regn, som plager blandt andet Guizhoupro­vinsen i Kina.

Oversvømme­lser har forhindret tusinder af studerende i Kina i at deltage i gaokao- prøven. Mere end 10,7 millioner studerende tager prøven, som varer over flere dage, rapportere­r statsmedie­t CCTV ifølge nyhedsbure­auet dpa.

Gaokao- prøven bliver betragtet som den vigtigste prøve i en kinesers liv. Den har afgørende betydning for, hvilke muligheder en person har for at uddanne sig. Dermed har det også stor indflydels­e på muligheder­ne for senere i livet at få et velbetalt job.

Bekymrede forældre

Nyhedsbure­auet AFP beretter om, at forældre ofte er endnu mere bekymrede end deres børn forud for prøven. Der er over 7000 prøvestede­r rundt om i landet. Næsten en million personer er ansat til at få prøverne til at forløbe efter planen.

Prøven var i forvejen blevet udsat på grund af coronapand­emien. Men i går gik den altså i gang, selv om adskillige personer på forskellig vis er blevet forhindret i at møde frem til prøverne.

Ritzau

 ?? FOTO: STR/AFP/ RITZAU SCANPIX ?? Ud over de 21 dødsfald er 15 personer tilskadeko­mne.
FOTO: STR/AFP/ RITZAU SCANPIX Ud over de 21 dødsfald er 15 personer tilskadeko­mne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark