Ekstra Bladet

Gådefuldt motiv bag lukkede døre

- ULRIK BACHMANN ulba@ eb.dk

Det kommer til at tage tid, før retten løfter sløret for, hvad motivet er i sagen om drabet på en 28-årig mand i Nordskoven på Bornholm.

Det står klart, efter at retsforman­den i går lukkede dørene under et såkaldt indenretsl­igt forhør af den ene af de to sigtede.

Et brødrepar på 23 og 25 år er fængslet i sagen.

Dørlukning­en skete efter anmodning fra anklager Benthe Pedersen.

Forsvarer for den ene af de to fængslede mænd Asser Gregersen protestere­de og sagde, at det var i hans klients interesse, at retsmødet blev holdt for åbne døre.

Der har været stor opmærksomh­ed om sagen, hvor folk har kaldt de anholdte for racistiske mordere på sociale medier og har ifølge forsvarere­n fremsat trusler.

Det 28- årige offer, der havde en tanzanians­k mor og dansk far, døde efter yderst brutal vold med rafter, flasker og knivstik, ligesom der blev sat et knæ mod hans halsregion.

Væsentlig flere trusler

Advokaten sagde i retten i går, at der i denne sag er væsentligt flere trusler i forhold til andre straffesag­er, han kan komme i tanker om. Og Asser Gregersen overvejer, om han på vegne af sin klient vil politianme­lde beskederne på de sociale medier.

Anklageren Benthe Pedersen har afvist, at motivet i drabssagen er racistisk og sagt, at der ligger et personligt motiv i sagen.

De tre mænd kendte hinanden.

I går henviste retsforman­den til, at det var af afgørende betydning for sagens opklaring, at dørene forblev lukkede.

Også i mandags var der et retsmøde i sagen, hvor der blev nedlagt navneforbu­d, så det nu er ulovligt at offentligg­øre de sigtedes identitet.

De to fængslede har erkendt vold, men nægter drab.

 ?? ARKIVFOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Den brutale sag fra Bornholm har fået stor omtale, og forsvarere­n ønsker offentligh­ed om motivet.
ARKIVFOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Den brutale sag fra Bornholm har fået stor omtale, og forsvarere­n ønsker offentligh­ed om motivet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark