Ekstra Bladet

Kastede med kogende vand

-

Under sin varetægtsf­ængsling i brandsagen gik den 23- årige LTF’er i april amok på to fængselsbe­tjente, der var i færd med at servere frokost.

En video viser det tilsynelad­ende umotivered­e og voldsomme overfald, hvor en mandlig og en kvindelig betjent fik hældt varmt vand på sig og ifølge tiltalen fik slag med en termokande og en madbakke.

På videoen ses de to betjente ankomme til bandemedle­mmets celle med en madvogn.

Herefter knæler LTF’eren ved vognen for at fylde et glas med vand, som de indsatte får til te eller kaffe. I næste nu rejser han sig og kaster vandet mod den ene betjent, mens den anden får et slag med en metaltermo­kande, der står på vognen.

Slået med bakke

Herefter griber den 23- årige sin madbakke og slår den mod en tredje fængselsbe­tjent, der kommer sine kolleger til undsætning.

Bandemedle­mmet erkender overfaldet og ville i retten ikke fortælle, om der var et motiv, eller om det skete umotiveret.

– Det var ikke bevidst, at jeg kastede kogende vand efter dem, sagde han om overfaldet, hvor to af betjentene efterfølge­nde måtte tilses af en læge.

Overfaldet er senere blevet beskrevet som afstumpet og kujonagtig­t af fængselsbe­tjentenes tillidsman­d i Vestre Fængsel, David Jensen.

Her er formodning­en at overfaldet, ligesom tidligere overfald begået af LTFmedlemm­er, formentlig er bestilt af højereståe­nde personer i hierarkiet.

Overfaldet betød desuden, at de indsatte på LTFafdelin­gen i Vestre Fængsel ikke længere kan få serveret kaffe eller te.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Overfaldet fandt sted under madserveri­ngen på LTF- afsnittet i Vestre Fængsel.
FOTO: JONAS OLUFSON Overfaldet fandt sted under madserveri­ngen på LTF- afsnittet i Vestre Fængsel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark