Ekstra Bladet

’JEG ER I EN BOBLE’

ERKENDER DET MESTE: 41- årige Frederik Hansen er i retten tiltalt for omfattende bedragerie­r mod kvinder, han har haft et forhold til – han kan i dag ikke forklare, hvorfor han gjorde det

- EMMA THOMSEN et@ eb.dk

– Jeg er i en boble, hvor jeg ikke ved, hvad jeg foretager mig. Min hukommelse er meget sporadisk, for at sige det mildt. Jeg lever i en parallel virkelighe­d.

Sådan forklarede den 41årige Frederik Hansen i går, da Københavns Byret tog hul på sagen, hvor han er tiltalt for 158 tilfælde af bedrageri og dokumentfa­lsk i forbindels­e med såkaldt kærligheds­svindel mod syv forskellig­e kvinder.

Han erkender det meste i sagen.

Frederik Hansen har gennem årene været offentligt beskrevet i forbindels­e med samme form for bedrageri mod kvinder, og han har tilmed optrådt i TV2-dokumentar­en ’Kærligheds­svindlerne’.

Gennem de sidste år har han opbygget et forhold til samtlige kvinder, hvorefter han, uden kvindernes kendskab, blandt andet har optaget kviklån i deres navne og online- shoppet med deres betalingsk­ort.

Hvad pengene fra bedragerie­rne er blevet brugt til, kunne han ikke huske under afhøringen i retten i går.

Han vidste dog, at han ikke havde brugt pengene på sig selv.

– Jeg har for det meste foræret det væk. Dem, jeg har været kæreste med, har fået alt muligt mærkeligt, sagde han blandt andet.

Et stort sort hul

Frederik Hansen kunne ikke forklare, hvorfor han begik bedrageri, og han sagde, at han ikke var klar over, hvad han foretog sig, når han begik bedragerie­rne.

– Det er et stort sort hul, sagde han.

– Får du dårlig samvittigh­ed, spurgte hans forsvarer, Jørn Brandenhof­f Schmidt.

– Ja, men det får jeg først efter, når jeg kommer ud af den her boble.

– Når jeg først kommer ud ad den tangent, er der ingen stopklods.

Ifølge Frederik Hansen blev han først klar over, hvad han havde gjort mod de syv kvinder, da han blev anholdt og varetægtsf­ængslet i januar i år.

Har forsøgt at få hjælp

Den 41- årige er flere gange tidligere dømt for lignende bedrageri af særlig grov beskaffenh­ed mod kvinder.

Han har fået flere behandling­sdomme, men har også afsonet fængselsst­raffe for bedrageri. Blandt andet fik han i 2016 to år og tre måneders fængsel.

Allerede efter Frederik Hansens første afsoning forsøgte han at få hjælp, men der var ikke ressourcer til det dengang.

Først nu, under sin varetægtsf­ængsling, har han fået hjælp, sagde han i retten.

Retssagen fortsætter i dag.

Når jeg først kommer ud ad den tangent, er der ingen bremseklod­s

 ?? PRIVATFOTO ?? Frederik Hansen er tiltalt for 158 tilfælde af bedrageri og dokumentfa­lsk. Han forklarede i retten, at når han først gik i gang, kunne han ikke stoppe igen.
PRIVATFOTO Frederik Hansen er tiltalt for 158 tilfælde af bedrageri og dokumentfa­lsk. Han forklarede i retten, at når han først gik i gang, kunne han ikke stoppe igen.
 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark