Ekstra Bladet

HISTORISKE KJÆR

Det 16- årige stortalent lagde grunden til milliongev­insten for Horsens

-

Jeppe Kjær skrev historie, da han 1. marts fyldte 16 år – og kom på banen som den yngste spiller nogensinde i Superligae­n.

Og nu har han tilføjet et nyt kapitel i historiebo­gen med sig selv som hovedperso­n.

Da Horsens spillede millionen hjem og sikrede sig et stærkt udgangspun­kt til kampen om den sidste europæiske plads, lagde knægten nemlig grundstene­n ved at score allerede efter otte minutters spil, hvilket også gør ham til den yngste spiller, der har scoret i den bedste række.

Den hæder sad den tidligere Vejle- spiller Mads Beierholm på, indtil Kjær svingede venstreben­et i aftes.

Højdepunkt­et

Det var naturligvi­s et højdepunkt, men boldkunstn­eren tryllede i 1. halvleg på andre måder, så det var en fryd for øjet. Han kan ganske enkelt noget særligt, og der tegner sig helt sikkert en spændende karriere forude.

– Jeg vil slet ikke tale om ham. Det er ikke nødvendigt. I kan jo selv se, hvad han går og laver ude på banen. Han byder ind med ting, som ikke er normal kost på disse breddegrad­er. Overrasket? Nej, for jeg ser ham jo hver dag på træningsba­nen. Så jeg vidste det, konstatere­de træner Bo Henriksen meget rammende.

Ubeskrivel­ig følelse

Hovedperso­nen selv er en type, der tør, fordi han ikke er bange for at lave fejl, og han sendte efter sin gyldne scoring en stor tak til de mange rutinerede kræfter, som han har på holdet.

– Dem kan jeg hele tiden læne mig op af. Og de tilskynder mig hele tiden til at gøre det, jeg er god til og fortæller mig, at jeg ikke skal være ked af, at det somme tider kikser. Det er en dejlig tryghed, som han hjulpet mig enormt, fastslog Jeppe Kjær, der meget fortjent blev klappet taktfast fra banen, da han blev udskiftet efter en times spil.

Den historiske scoring varmede naturligvi­s stadig meget efter kampen.

– Det var fantastisk at se bolden gå i nettet. En ubeskrivel­ig følelse, som jeg aldrig glemmer, smilede han.

 ??  ??
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? – Det var en herlig følelse at se den gå ind, fortalte Peter Therkildse­n.
FOTO: ERNST VAN NORDE – Det var en herlig følelse at se den gå ind, fortalte Peter Therkildse­n.
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Eminent
– Det var fantastisk at se bolden gå i nettet. En ubeskrivel­ig følelse, som jeg aldrig glemmer, fortalte Jeppe Kjær.
FOTO: ERNST VAN NORDE Eminent – Det var fantastisk at se bolden gå i nettet. En ubeskrivel­ig følelse, som jeg aldrig glemmer, fortalte Jeppe Kjær.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark